O víkendu se v okrese Brunál odehrály dvě nehody, u kterých policisté už u řidičů zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

NEDAL PŘEDNOST, PIL OD RÁNA

K prvnímu případu došlo 13. 7. v 16 hodin mezi Krnovem a Zátorem. Muž ve věku 28 let řídil Volkswagen Golf. Na místní komunikaci nedal přednost Škodě Fabii, která jela po hlavní silnici. Řidička ve věku 26 let na jeho chybu už nestihla reagovat. Došlo ke střetu, její škodovka byla odhozena do protisměru, přeletěla příkop a zastavila se až na poli s obilím. Řidič z místa nehody utekl ještě před příjezdem policistů.

Cirkus Šimek v Krnově i v Bruntálu pozval publikum také do svého zvěřince. Každý se mohl přesvědčit, jak je o cirkusová zvířata postaráno mimo manéž, jaké mají klece, ustájení a výběhy.
Cirkus Šimek zval diváky do manéže i do zvěřince

Uprchlík byl policisty dohledán a převezen zpět na místo nehody. Zkouška ukázala, jaký měl důvod se před policií ukrývat.

„U řidičky byla dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče byly dechové zkoušky pozitivní a hodnoty přesáhly 1,5 promile. Muž požití alkoholu doznal. Policistům uvedl, že pil od rána a také po nehodě. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ popsala první nehodu policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Způsobená škoda na vozidlech činí nejméně 90 tisíc korun.

NEDOBRZDIL. MĚL DVĚ PROMILE

K další nehodě s alkoholem za volantem došlo dne 14. 7. v 17.05 hodin mezi obcemi Lomnice a Valšov. Volkswagen Golf řídil cizinec ve věku 26 let. Nedodržel bezpečnou vzdálenost za Peugeotem, který jel před ním. Řidič Peugeotu začal brzdit, když před sebou zahlédl odstavený kamion v poruše.

Dostihový den ve Světlé Hoře je nejen sportovní, ale i společenská událost. Obec zaplnily tisíce návštěvníků, které neodradila ani předpověď deštivého počasí.
OBRAZEM: Dostihový den ve Světlé Hoře poznamenal pád

Peugeot před kamionem sice zpomalil, ale čekal ho náraz zezadu. Také v tomto případě cizinec za volantem i se svým spolujezdcem z místa nehody utekli. Pak ale dostali rozum, a následně se raději vrátili zpět. Cizinci nestáli o další přitěžující okolnosti, protože pozitivní dechová zkouška s hodnotami přes 2 promile je už sám o sobě dostatečný průšvih. Škoda při této nehodě přesáhla 40 tisíc korun.

„Při silničních kontrolách policisté zjistili o víkendu další tři osoby, které řídily motorové vozidlo pod vlivem návykové látky,“ uzavřela víkendové události s alkoholem policejní mluvčí Pavla Jiroušková.