V případu Jana J. z Vrbna pod Pradědem, stíhaného kvůli omamným a psychotropním látkám, rozsudek nepadl ani ve středu 1. července

Obžalovaný je vášnivým kuřákem marihuany, jak sám prohlásil při prvním hlavním líčení, avšak rezolutně odmítl, že by měl někomu poskytovat rovněž pervitin. Pervitin podle svých slov sice vyzkoušel, ale tvrdé drogy prý mu nic neříkají.

Do případu měli vnést v pokračování hlavního líčení svědci. Ano, jeden se dostavil, jelikož jej k jednání dopravila eskorta z věznice, kde pobývá za prodej tvrdých drog.

Svědek potvrdil, že poskytoval pervitin části osazenstva vrbenské Sklárenské ulice. „Kdo si vzal, ten si vzal," řekl před soudem zmíněný svědek. Druhá svědkyně, a zároveň přítelkyně obžalovaného Jana J., se nedostavila. Tvrdila, že se stará o dítě.

„Žádné dítě nemá," oponoval Jan J.

Právě kvůli výslechu svědkyně, která měla potvrdit nebo naopak vyvrátit, že poskytoval i pervitin, byla nucena soudkyně Vladimíra Kikerlová případ opětovně odročit, tentokrát na polovinu letošního července. Do té doby bude obžalovaný trávit veškerý svůj čas za mřížemi v nejtěžší věznici v České republice.

Přestože je Janu J. z Vrbna jen necelých třicet let, před soudem stojí už po třinácté.