Soudní líčení se táhne déle než dva roky. Při úterním líčení soudkyně Ivana Šostáková uvedla, že soudu byl doručen ústavní posudek vypracovaný Institutem postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví.

Státní zástupce uvedl, že se s posudkem seznámil teprve den před hlavním líčením a dodal, že z posudku není patrné, kdo se podílel na jeho zpracování a navrhl výslech zpracovatele části, v níž se rozebírají postupy jednoho ze znalců.

Poklepáním základního kamene zahájili v pondělí 28. března 2022 ve Fulneku stavbu centrální mateřské školy.
Ve Fulneku postaví novou školku za 100 milionů, pak zboří starou, akce začala

Také zmocněnec ženy, která v případu vystupuje jako poškozená, řekl, že posudek dostal den před hlavním líčením v poledne. „Dovolím si proti takovému postupu aspoň formálně postupovat,“ řekl k posudku.

„Poškozená se marně pokoušela najít nějaký ústav, který by byl ochotný posudek vypracovat a ústav postgraduálního vzdělávání, o němž je známo, že běžně vypracovává posudky dlouhou dobu, tady na požádání agelské nemocnice vypracoval posudek promptně,“ pokračoval zmocněnec a poznamenal, že v posudku jsou účelově použité otázky a je ušitý na míru.

Soudkyně hlavní líčení odročila s tím, že tedy ještě přizve znalce, jenž se na vypracování posudku podílel.

Restaurace Boss v Bludovicích si zakládá hodně na menu.
Petr Jeřábek zavřel restauraci v Novém Jičíně poprvé až kvůli povodni

Nešťastná událost se stala 18. března 2018, kdy mladá žena v novojičínském podniku Majnl Dance při odchodu od baru na taneční parket spadla na zem, načež upadla do bezvědomí. Když okolo třetí hodiny ranní přijeli záchranáři, byla již při vědomí, ale zjevně opilá.

Později naměřené hodnoty vykazovaly 2,56 promile alkoholu. Lékař ženu přijal okolo třetí hodiny. Vyšetřil ji a na žádné poranění nepřišel. Rodiče si ji po domluvě odvezli domů. Tam po několika hodinách žena upadla do kómatu. 

Tato ukrajinská žena se dvěma dcerami našla ubytování u rodiny Petruchových v Trojanovicích.
Maminka a dvě dcery, rodina z Trojanovic bydlí s Ukrajinkami, učí se slovíčka

Po převozu do ostravské fakultní nemocnice lékaři zjistili zlomeninu pravé spánkové kosti a krvácení do dutiny lebeční.

Zmocněnec lékaři vyčítá, že měl provést CT vyšetření, případně rentgen, lékař se hájí tím, že při vyšetření nezjistil ani z chování ženy žádné znaky, které by měly být důvodem k takovému vyšetření.