Muž si vybíral dobu, kdy drtivá většina obchodů měla ještě, nebo už zavřeno a v provozu byly jen potravinové řetězce s minimálním pohybem zákazníků. Jídlo ani pití ho však nezajímaly. Chodil kolem mřížemi zajištěných obchodů s textilem.

Pokud byla na dosah nějaká figurína, protáhl ruku a začal ji osahávat. Poté si ji přitáhl k sobě a vysvlékl z ní vystavené oblečení. Nešlo však o deviantní chování, byť si dotyčný počínal jako úchyl. Zajímalo ho pouze to, co měla figurína na sobě. Takto se zmocnil věcí za desítky tisíc korun.

Nový systém závor v podzemní garáži nákupního centra Forum Nová Karolina, 6. prosince 2021 v Ostravě.
Čáry máry fuk... a závora v Nové Karolině se zvedá! Řidiči v Ostravě jen koukají

Mimo jiné si odnesl bundy, kabely a batohy. Ne pokaždé byl ale úspěšný. Někdy na figuríny nedosáhl, jindy se oblečení na stržené figuríně zamotalo.Kromě toho kradl kola odstavená před nákupními centry, cizí mu nebylo ani vloupání do sklepů či garáže, z níž vzal brusky, elektrické vrtačky a rotační laser. Celkem způsobil škodu za čtvrt milionu korun.

Řádil zejména v Ostravě-Vítkovicích, Ostravě-Zábřehu a centru Ostravy. „Celkem se doznal ke čtrnácti skutkům majetkového charakteru,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie. Muž je obviněn z krádeže a porušování domovní svobody. Ve vězení by mohl strávit až pět let.