Na začátku byl vystrašený telefonát na linku tísňového volání 158. Byla středa, krátce po sedmé hodině večer. Volala žena, která měla obavy o svou 27letou dceru. „Volající oznámila, že jí dcera před chvíli telefonovala s tím, že je ve velmi špatném duševním rozpoložení a chce ukončit svůj život,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský. Policie začala ihned jednat.

Okamžitým operativním šetřením policisté zjistili, že by se žena mohla nacházet v Leskovci nad Moravicí. „Vyslali jsme do Leskovce policejní hlídku z Bruntálu a kontaktovali jsme starostu Leskovce, který potvrdil, že hledaná žena je v současné době ubytovaná v jejich obci a uvedl místo jejího pobytu,“ popsal situaci policejní mluvčí. V místě bydliště však žena nebyla. Policisté ale získali svědectví: lidé ji viděli kolem páté odpoledne odcházet k Razové.

Svědkové dali policistům i tip, že šla pravděpodobně do lesa a k místnímu včelínu. „Policisté se tak okamžitě přesunuli do uvedeného místa a přizvali si i svého bruntálského policejního psovoda se služebním psem jménem Ax. Mezitím nalezli místo, kde v trávě musela před chvíli ležet nějaká osoba, která zde zanechala prázdnou krabičku léků,“ popsal dramatické chvíle policejní mluvčí.

Policejní pes Ax po chvíli pátrání v okruhu 300 metrů nalezl ve vysoké trávě ženu v bezvědomí. Policisté jí ihned poskytli první pomoc a do příjezdu sanitky ji uvedli do stabilizované polohy a vzhledem k tomu, že se třásla zimou a rozrušením, zabalili jí do termoizolační fólie.

Poté byla žena převezena na urgentní příjem do nemocnice v Krnově. „Celá pátrací akce tak trvala přibližně hodinu a měla šťastný konec. Nyní je předmětná záležitost nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů,“ uzavřel René Černohorský.

Výstava na ulici přibližuje minulost Vrbenska.
Výstava na ulici přibližuje minulost Vrbenska