Petr Jarmar působil jako jednatel firmy Renebo, která zajišťovala v letech 2002 a 2003 servisní služby pro bruntálskou nemocnici. V té době se podle verdiktu soudu dopustil Petr Jarmar, pravá ruka majitele špitálu Pavla Barota, krácení daně, poplatku a jiné povinné platby. Na popud svého šéfa falšoval faktury za zahraniční zájezdy zaměstnanců Reneba. Jezdili však jen vybraní jedinci, kteří třeba ani nebyli z firmy. O služební cesty zpravidla nešlo.

Petr Jarmar nesmí podle rozsudku vykonávat funkci v žádných statutárních orgánech. „Lituji, že tu dnes u soudu stojím kvůli věcem, co se staly. S Pavlem Barotem byly jen problémy. Nyní pykám za to, že jsem se mu snažil vyjít vstříc,“ kál se Petr Jarmar, který prohlásil, že Pavel Barot ve firmě vládl pevnou rukou. Z pozice moci a prostřednictvím Petra Jarmara vyvíjel tlak na zaměstnance. Pokud by mu nevyšli vstříc, vyhodil by je. Ti co zůstali, museli podvádět.

Na lavici obžalovaných stanula i daňová poradkyně Jana Jílková. Ta jela rovněž na takzvané školení do Říma, ač se jednalo o rekreační pobyt za věrné služby. Poté rozúčtovala fakturu za cestu do účetnictví firem Renebo s.r.o., Brumeda Trade s.r.o. a Nemocnice a.s. „Kdo jiný může lépe znát důsledky včleňování nesprávných dokladů do účetnictví. Měla z toho i majetkový prospěch,“ upozornila v závěrečné řeči státní zástupkyně Zuzana Ševčíková.

„Jsem velmi zdrcena tím, že stojím před soudem jako obžalovaná. Dopustila jsem se pochybení a na pokyn Petra Jarmara vystavila jednu jedinou fakturu. O ostatních nic nevím. V Římě školení proběhlo,“ sdělila soudu Jana Jílková. Soud ji potrestal osmnáctiměsíčním trestem odnětí svobody s dvouletou podmínkou. Navíc jí na tři roky zakázal vykonávat daňové poradenství a vyhotovovat daňová přiznání.

Třetí odsouzenou v procesu je dřívější účetní Reneba, šestačtyřicetiletá Jana Vyrubalíková. Ta jako účetní stvrzovala formální správnost vystavovaných dokladů. „Faktury prošly jejíma rukama. Věděla, že spolu s platebními příkazy neodpovídají realitě, dávala i pokyny zaměstnancům k podpisům, i když se jim to nelíbilo,“ konstatovala státní zástupkyně. Nevyhnula se trestu ve výši jednoho roku s osmnáctiměsíční podmínkou. Dva roky nesmí provádět daňové poradenství a vyhotovovat daňová přiznání. „Neměla jsem z toho nic. Jen zaměstnání,“ uzavřela Jana Vyrubalíková. Odsouzení se pravděpodobně odvolají.