Tento týden odpoledne vyjížděla hlídka městské policie do ubytovny v Moravské Ostravě. Vyděšený obyvatel jednoho z pokojů oznámil, že viděl hada, kterého považoval za jedovatou korálovku. 

Mládě šimpanze v ostravské zoo.
VIDEO: Mládě šimpanze v ostravské zoo už skotačí ve venkovním výběhu

To se naštěstí nepotvrdilo. „Strážníci na místě opatrně prohledávali celý pokoj. Po dvaceti minutách skutečně objevili mezi kuchyňským nádobím do klubíčka stočeného hada. Z původní jedovaté korálovky se ale vyklubala nejedovatá užovka červená, kterou opatrně odchytili,“ uvedl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů. Jak se had do bytu dostal, není jasné. Užovka skončila v odchytové stanici, po majiteli hada se pátrá.

HAD NENÍ DOMA, SDĚLIL MAJITEL 

Koncem minulého týdne se odehrál jiný kuriózní případ, ve kterém tentokrát figurovala „létající“ užovka. Ta vypadla z desátého patra věžového domu v Ostravě-Zábřehu. Letícího hada zahlédl soused z balkonu v osmém patře a bez prodlení zavolal na tísňovou linku hasičů. Na místo vyrazili hasiči ze stanice v Ostravě-Přívoze, kteří se specializují na odchyt živočichů. 

Dostal šanci, přesto ji nevyužil… mladík pokračoval ve své činnosti dál.
VIDEO: Mladík sliboval nápravu, pak ale ostravské podniky vykrádal dál

„Po zkontaktování s oznamovatelem hasiči brzy nalezli v trávě před domem téměř dva metry dlouhou užovku – nejedovatou, klidnou a patrně i nezraněnou,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči hada odchytili a začali zjišťovat, komu patří.

Klepali na dveře bytů nad osmým patrem, kde bydlel svědek. Někteří z oslovených nájemníků se domnívali, že se stali součástí známého televizního pořadu se skrytou kamerou, další jen krčili rameny.

Nakonec se hasiči dostali až k majiteli zvířete. Když se jej zeptali, kde má hada, šel se nejprve podívat do terária. Po zjištění, že v něm užovka není, se vrátil ke dveřím.

„Had není doma,“ vysoukal ze sebe zmateně. Když mu hasiči užovčího miláčka předali, neskrýval svou radost.

Lidé nakupují v obchodním domě Avion Shopping Park Ostrava, 11. května 2020 v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: IKEA v Ostravě v pondělí otevřela a spolkla frontu za pár sekund!
Primátor Ostravy Tomáš Macura. Ilustrační foto.
Primátor Ostravy k investicím: Připravujeme přijetí nového úvěru