Uplynulý týden byl obzvlášť bohatý na opilecké historky. O pokročilých alkoholicích se traduje, že v opilosti vidí kolem sebe bílé myšky. V Krnově došlo k případu, kdy opilec dokonce slyšel tikat kontejner.

TIKAJÍCÍ KONTEJNER

Málokdy se stává, aby člověk pod vlivem alkoholu volal strážníky sám na sebe.

„Pravděpodobně sluchové halucinace si silnou opilostí přivodil muž, který v pátek 10. března v noci přivolal strážníky do ulice I. P. Pavlova. Tvrdil jim, že když močil u kontejneru, slyšel z něj tikání. Strážníci jeho oznámení prověřili, ale žádné zvuky se z kontejneru neozývaly," popsala úsměvnou opileckou historku mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

OŠETŘIT KRVÁCENÍ, A PAK ZÁCHYTKA

Svědkyně v pátek 10. března upozornila krnovské strážníky na hlučné mladíky, kteří dělali nepořádek v ubytovně v Tyršově ulici.

Když hlídka dorazila na místo, jeden mladík zrovna uklízel střepy z rozbitých vstupních dveří. Vedle něj se potácel druhý muž pod vlivem alkoholu. „Strážníkům řekl, že výplň rozbil on a vše zaplatí, zároveň se přiznal ke konzumaci alkoholu a marihuany.

Když mu strážníci doporučili, aby se šel prospat a vše vyřídil na druhý den, začal křičet, odhodil věci, které měl u sebe, a rozbil pěstí i druhou skleněnou výplň. Hlídka mladíka zpacifikovala a pak kvůli krvácivým zraněním na rukou asistovala při jeho převozu rychlou záchrannou službou do nemocnice," popsala další případ Dita Círová.

Protože agresivní chování zraněného neopouštělo ani v nemocnici, doporučil lékař převoz do protialkoholní záchytné stanice v Opavě.

CYKLISTKA UTEKLA Z NEMOCNICE

Krnovští strážníci byli v neděli 12. března upozorněni, že na chodníku v Mikulášské ulici leží na zemi někdo s jízdním kolem.

Ukázalo se, že jde o podnapilou čtyřiašedesátiletou dámu, která, podle svých slov, jen tak vedla kolo po chodníku, když v tom náhle upadla. Jelikož byla zraněná, hlídka jí poskytla první pomoc a přivolala sanitku, která ženu přepravila do nemocnice. Kolo putovalo se strážníky na služebnu.

„Hlídka o události informovala její dceru. Zanedlouho městské policii z nemocnice oznámili, že seniorka z urgentního příjmu utekla, aniž by si s sebou vzala osobní věci. Strážníci ji našli u dcery, která bydlí vedle nemocnice. Protože obě jevily známky silné podnapilosti, uvědomili zdravotnický personál, že žena si pro své věci přijde pravděpodobně až na druhý den," prozradila Dita Círová jak dopadla další opilecká příhoda.

ZAPOMNĚL KDE BOURAL

Policista mimo službu si ve středu 8. 3. v Krnově všiml muže zrovna když vystupoval z auta na parkovišti před hypermarketem v ulici Revoluční. Šel do obchodu a na první pohled bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu.

Policista přivolal kolegy a počkal na muže u auta. Ten se po chvíli vrátil a chtěl navzdory své opilosti nastoupit a odjet. „Do příjezdu policistů muže zadržel a následně ho předal kolegům. Policisté zjistili, že se jedná o muže ve věku 39 let. Při dechové zkoušce hodnota překročila dvě promile.

Vozidlo, kterým muž přijel, bylo na jedné straně poškozené a muž nedokázal vysvětlit, jak k tomu došlo," popsala další případ policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Opilý řidič zapomněl koho a kde naboural, ale policisté zjistili, že krátce před jízdou do obchodního domu měl způsobit na ulici Albrechtické před kruhovým objezdem dopravní nehodu se škodou 30 tisíc korun a z místa ujet. „Krnovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody do výše jednoho roku," dodala Jiroušková.