Proti agresivním opilcům museli zasáhnout krnovští strážníci. Z rukou strážníků tři krnovské opilce postupně vlídně přijal personál opavské záchytky.

DO UBYTOVNY NEDOŠEL, USNUL NA MRAZIVÉ ZEMI

Osud muže, který spal v pondělí 6. února večer na chodníku v ulici Čsl. armády, nebyl okolojdoucím lidem lhostejný. Upozornili na spáče krnovské strážníky a zachránili tak opilce před pořádným podchlazením.

Hlídka třiapadesátiletého muže probudila a ten se vrávoravým krokem vydal k blízké ubytovně Armády spásy. Tam ale nedošel. Po necelých sto metrech opět ulehl na zem a už nevstal. „Protože se nemohl postavit, strážníci situaci konzultovali s lékařem, který doporučil jeho převoz na opavskou záchytku," informoval velitel Městské policie Krnov Pavel Moravec.

ALKOHOL NETOLERUJÍ ANI V ARMÁDĚ SPÁSY

Dějištěm dalšího příběhu byla rovněž ulice Čsl. armády. Tentokrát k incidentu došlo přímo v ubytovně Armády spásy. Pracovníci ubytovny nahlásili v neděli 12. února po poledni městské policii, že mají problém s agresivním klientem.

Přivolaní strážníci zjistili, že sedmapadesátiletý muž porušil zákaz konzumace alkoholu a vypil láhev vodky. To mu však neudělalo dobře. Začal se chovat agresivně vůči personálu, demoloval zařízení a odmítal spolupracovat.

Strážníci k opilci přivolali lékaře, který jednoznačně doporučil jeho převoz do Opavy. V neděli brzy po poledni tam byl nejspíše prvním hostem.

VOZÍČKÁŘ HROZIL ŽHÁŘSTVÍM

Třetím krnovským nocležníkem, který v minulých dnech střízlivěl na opavské záchytce, byl invalidní muž. Ten, ač upoután na vozík, ohrožoval v úterý 14. února večer obyvatele hotelu Praha. Ve svém repertoáru výhrůžek měl také tu, že ubytovnu v hotelu podpálí.

Přivolaní strážníci opilce zklidnili a na doporučení lékaře rychlé záchranné služby převezli na opavskou záchytku.

Gabriela Mathiasová