Pít venku před lidmi zapovídá vyhláška o konzumaci alkoholu na vybraných veřejných prostranstvích.

Na vyhlášku nedbal a na Jiráskově ulici pil směsici rumu s kofolou v sobotu 22. října osmnáctiletý mladík. Zaplatil za to pokutu. O den dříve se nalévali vodkou na Ruské ulici dva o rok starší hoši. „Oba na místě zaplatili pokutu a láhev s alkoholem vyhodili do odpadkového koše,“ řekl ředitel bruntálských strážníků Pavel Petr.

Opakovaně už hlídka nachytala s flaškou v ruce sedmačtyřicetiletého výtečníka. Tentokrát pil na autobusové zastávce v Květné ulici. Strážníci mu láhev odebrali a předvedli jej na obvodní oddělení. Věcí se bude dále zabývat správní orgán.

Ani odpadky z kontejnerů není radno ve městě vybírat. Osmapadesátiletá sběračka padla do drobnohledu strážníků na sídlišti Květná. U sběrných nádob pohazovala, co se jí nehodilo. „Žena, pobývající v ubytovně U Potoka, odmítala své jednání se strážníky řešit, takže bude předvolána správním orgánem,“ uvedl ředitel Petr.

Další dva lumeni tahali smetí z kontejnerů v neděli 23. října ráno na ulici U Hřiště. Muži ve věku šedesáti a čtyřiapadesáti let si prý tak chtěli přilepšit k živobytí. Spíše ale prodělali, dostali pokutu, druhý navíc též za popíjení alkoholu na veřejném prostranství.

Alkohol nezvládl čtyřiatřicetiletý muž, který se notně opil a budil pohoršení v západní zóně. Na udání asistentek prevence kriminality jej strážníci vykázali.

Další nevychovanec močil v pátek 21. října hodinu před půlnocí na chodník na Opletalově ulici v centru. I tohoto sedmadvacetiletého muže stihla pokuta.

„V sobotu 22. října strážníci v Příčné ulici přistihli dvojici mužů ročníky 1950 a 1952, jak demontují elektromotor a vytahují z něj měděné dráty,“ popsal případ kovokopectví Petr. „Lovci kovů vypověděli, že motor našli, a protože si přivlastnili věc nálezem, budou se zpovídat před správním orgánem. Nepořádek, který nadělali, museli uklidit.

Těžkým zraněním hrozil chybějící železný rošt šachty v obchodním centru na Jesenické ulici. Hlídka rošt vytáhla ze šachty, kam jej vhodil neznámý vandal, a usadila na původní místo.