Kvůli tomu si devatenáctiletý mladík objednal napodobeniny bankovek. Zaplatil za ně několik set korun.

Nezvyklý padělatelský případ objasnili v těchto dnech moravskoslezští kriminalisté. Zadrželi tři muže, kteří za erotické služby platili napodobeninami bankovek v hodnotě 10 eur.

Okresní soud v Ostravě. Ilustrační foto.
Soud v Ostravě rozhodl v případě týrání. Školačka žila v nelidských podmínkách

„Asi plánoval, jak je využije k natočení videa. Záměr se ale zřejmě nějak zvrtl a částí peněz zaplatil počátkem května jisté ženě za poskytnuté sexuální služby,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie. Do problémů se dostali i dva mužovi známí. „Ženě zaplatila i další dvojice, která měla od mladíka bankovky obdržet s upozorněním, že nejsou pravé,“ dodala Štětínská.

Erosenka netušila, že místo skutečných peněz převzala jen napodobeniny.Zdroj: Policie ČR

Bankovky skončily ve směnárně a posléze v rukou policie. Kriminalisté obvinili dva muže (19, 24 let) z Karvinska z padělání a pozměnění peněz. Hrozí jim tři až osm let vězení. Poslední z trojice je mladistvý. U něho se trestní sazba snižuje na polovinu. Při domovních prohlídkách policisté zajistili další napodobeniny bankovek.

PADĚLKY

Podobné případy, kde se oběťmi stanou erosenky, nebývají časté. Přesto k nim občas dochází. Jeden ze sexuálně-padělatelských zločinů měl na svědomí muž z Novojičínska, který holdoval různým neřestem.

Žáci IX. A na ZŠ Sekaniny v Porubě se připravují na jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka, 12. května 2020 v Ostravě. Učitelka českého jazyku Lenka Vejrová.
PODÍVEJTE SE: Ostravští školáci se v úterý po dvou měsících vrátili do lavic

„Ujížděl“ zejména na hracích automatech a erotických masážích. Na všechno mu ale peníze nestačily. A tak se rozhodl pro velmi nešťastné řešení. Vyrobil si padělky peněz, kterými platil v erotickém klubu i na dalších místech.

Podobně si počínal i muž z Ostravska. Přes internet si domlouval sexuální schůzky. Platil dvoutisícovými falešnými bankovkami. Když se jedna z obětí vydala na nákup, čekal ji šok. Prodavačka jí oznámila, že se s největší pravděpodobností jedná o padělek, což nakonec potvrdila expertiza České národní banky.