Muž si v parku udělal pohodlí a popíjel z pet lahve. „Parčík si popletl s nálevnou," řekl ředitel bruntálských strážníků Pavel Petr. Pijan sice tvrdil, že má v plastové lahvi obyčejnou vodu, což však hlídka testerem snadno vyvrátila. Muže nahlásila správnímu orgánu za porušení vyhlášky zakazující pití alkoholu na vybraných veřejných prostranstvích.

Ani kouření se nemusí vyplatit, především když si ho někdo neodpustí a zapálí si v areálu vlakového nádraží, podobně jako šestadvacetiletý kuřák.

Zapálit si zde mu přišlo draho, byl nucen za přestupek platit pokutu.

Odchytávali psy i stříbrnou lišku

V Bruntále volně pobíhají zvířata, která se nedaří odchytit. Je to sice výjimečné, ale poslední dva týdny pobíhají po ulici dva psi, kteří se zatím odchytu šikovně vyhýbají. Jde o dva menší černé psy, pravděpodobně fenu se štěnětem, kteří byli viděni průběžně v různých částech města. Je otázkou, kdy se strážníkům nakonec podaří útěkáře dopadnout.

To ve Stanici mladých přírodovědců při Středisku volného času v Bruntále už mají stříbrnou lišku, která pobíhala po areálu firmy v Krnovské ulici. Mládě psovité šelmy strážníci odchytili a po veterinární prohlídce předali personálu stanice.

Ve stanici letos v létě už poskytli azyl rovněž užovce obojkové a kuně. „Užovka se nalézala ve sklepních prostorách panelového domu na Rýmařovské ulici," uvedla Marcela Rozprýmová ze Stanice mladých přírodovědců. Plaza sama odchytla a vypustila jej do volné přírody.

Tolik štěstí neměla kuna, kterou přivezli do střediska v létě. Poškrábala paní, která se k ní odvážila kvůli její krotkosti. „Kuna se musela utratit, i když nakonec testy prokázaly, že v sobě vzteklinu neměla. Kunu jsem oplakala," dodala Rozprýmová.

Stále se opakující nešvary

Na řádění vandala narazili v uplynulých dnech bruntálští strážníci. Kdosi hodil odpadkový koš do kašny na Zámeckém náměstí.

V týdnu řešili strážníci čtyři případy rušení nočního klidu. Pokutu platil jednadvacetiletý muž, který v pozdních večerních hodinách neztišil hudební reprodukci v bytě v Pěší ulici.

„S přicházejícím ochlazením, zvláště v nočních hodinách, městští policisté opět zaznamenávají případy přespávání bezdomovců ve společných prostorách bytových domů," poukázal na další nešvar ředitel městských policistů Petr. Za poslední týden řešili strážníci tři takové případy v Dlouhé a Pěší ulici. Vetřelci museli z bytových domů pryč.