O obnově bude podle nového zákona rozhodovat jiný soudce, než rozhodoval v původním procesu. Jednání bude veřejné. ČTK to dnes řekla mluvčí krajského soudu Martina Schwettrová. O jednání informoval i Spolek Šalamoun, který případ dlouhodobě sleduje.

Nová prodejna by měla být otevřena do konce roku.
Penny vedle Penny. Lidé zvědavě přihlížejí, jak jim před očima roste nový obchod

"Jednání je naplánované na 29. listopadu a 1. prosince. Účastnit by se jej měl i odsouzený," uvedla Schwettrová. Připomněla, že v minulosti se už Kramný o obnovu řízení neúspěšně pokoušel. Soudkyně Renata Gilová, která jej poslal do vězení, žádost zamítla. Nyní se ale případem bude zabývat jiný soudce. "Podle nové úpravy zákona se žádostí o obnovu řízení od letošního roku zabývá jiný senát," vysvětlila mluvčí.

Toto by mělo Kramnému, který vinu stále odmítá, vyhovovat. Odsouzený muž totiž už dříve namítal podjatost soudkyně Gilové a žádal jiný senát. Zabýval se tím i Ústavní soud, Kramný ale neuspěl. Kramný podle obžaloby v roce 2013 zavraždil v egyptském hotelu svou manželku a dceru elektrickým proudem. Řešil tak dlouhodobé spory v rodině. Vinu od počátku procesu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů.

Primátor Havířova Josef Bělica.
Primátorem Havířova bude opět Josef Bělica z hnutí ANO, zastupitelé rozhodli

Těla obou žen po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem.