Z výhodné partie se bohužel vyklubal podvodník a ženě zbyly jen oči pro pláč. Ne proto, že přišla o nápadníka. Hlavně přišla o 650 tisíc korun. Povedenému „generálovi" se podařilo peníze z ní postupně vymámit pod různými záminkami.

Padesátnice z Bruntálu se s podvodníkem seznámila v červenci 2016 přes internetovou seznamku. „Pachatel se vydával za armádního generála, který je na misi v Afghánistánu. Ženě sdělil, že má 60 milionů korun a finance jí z důvodu, že s ní chce v budoucnu žít, hodlá poslat," popsala trik moderního sňatkového podvodníka policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Do té doby ale potřeboval peníze a žena mu je s vidinou sladké budoucnosti v průběhu září 2016 až února 2017 postupně posílala.

„Prostřednictvím internetové komunikace vylákal od poškozené po menších částkách celkem 650 tisíc korun. Peníze potřeboval na to, aby mohl posílat balíčky s penězi, na úhradu nákladů na jeho cestu zpět do České republiky, na léčbu jeho těžce nemocného syna a jiné věci," vysvětlila policejní mluvčí.

Policisté v této souvislosti připomínají, aby lidé byli při komunikaci a seznamování na internetu a žádostech o finanční podporu maximálně obezřetní. „E-mailová korespondence není v žádném případě zárukou pravosti totožnosti osoby, za kterou se pisatel vydává, a velmi často je využívána právě podvodníky, kteří zneužívají osamělosti a sociálního cítění oběti," uvedli policisté.

Gabriela Mathiasová