Trest se násilníkovi zdál příliš vysoký a žádal jeho snížení. Naopak státní zástupce se domáhal uložení přísnějšího verdiktu. Ani jeden z nich nakonec neuspěl. „Sedmiletý trest zůstal nezměněný,“ řekl Deníku mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

Ke zločinu došlo vloni v březnu v Bruntále. Senior i s vyhranými penězi vyšel z baru. Mario M., který jej uvnitř předtím sledoval, se vydal za ním. „Přistoupil k němu a okamžitě jej napadl opakovanými údery pěstí do hlavy. Pokračoval i v situaci, kdy poškozený upadl na zem, kde ho kopl do hlavy,“ popsal situaci státní zástupce, podle kterého násilník vzal muži čtyři tisíce korun a osobní věci. Oběť utrpěla řadu zranění, včetně zhmoždění mozkové kůry. Kriminalisté zadrželi Maria M., který sám zavolal policii a k útoku se přiznal. Odmítl však, že by loupil. Seniora prý napadl kvůli údajným urážkám. Soudy mu ale neuvěřily.

Zbitý a oloupený muž dodnes lituje, že do baru vůbec vstoupil. „Vůbec jsem tam neměl chodit. Přesvědčil mě kamarád. Normálně nehraji, ale nakonec jsem do automatu hodil pár korun a vyhrál jsem. Byla to jedna z mých vůbec prvních výher. A jak to bývá, nedokázal jsem přestat. Tak jsem pokračoval,“ řekl u soudu přepadený muž, který dokonce lidem v baru, mezi kterými byl i Mario M., objednal pití.

Rozsudek vrchního soudu je pravomocný a není proti němu odvolání.

Ilustrační foto
Pokuta od ČIŽP: zemědělci špatně nakládali s hnojůvkou