A pozor: pokud dokážete Jiřího napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Více na konci tohoto článku.

Pan Bohuslav doma cvičí se svým pejskem Sisinkou.
SOUTĚŽ: Napodobili jste Sáblíkovou a spol. Podívejte se, kdo vyhrál!

Sport je životní filozofií. Nejen pro Jiřího Popelku, ale pro celou jeho rodinu. 

„Chtěl jsem ukázat jednoduchý cvik na udržení míče ve vzduchu, ale v téhle době frčí víc toaletní papír, tak vzniklo video s toaletním papírem,“ vysvětluje dvoumetrový dlouhán, který nikdy nezkazí žádnou legraci.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováKdyž jako mladík začínal, byl samá ruka samá noha a pod volejbalovou sítí nikdy nepatřil přímo mezi šikuly. Pečlivou a poctivou prací se vyšvihl mezi nejlepší útočníky Evropy.

Pro čtenáře Deníku ale zvolil docela nečekaně technické cvičení. Použil míč a přidal i nevšední doplnění: „Pro mě byly prsty jednodušší,“ říká. „Bagr je těžší, záleží na dokonalém odrazu od rukou.“

„Myslím, že v této koronavirové době se dá trénovat docela dobře. Jde vlastně o to, že jsme začali dříve mimosezonní období.“ 

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

JIŘÍ POPELKA. S profesionálním volejbalem začínal v Českých Budějovicích. Poté hrál v Belgii, Francii, Německu, Itálii, Polsku, Rusku, Kataru, Emirátech, Turecku a Argentině. S reprezentací se podíval na mistrovství světa (Argentina 2002, Japonsko 2006 a Itálie 2010).

Současný stav vnímá jako volejbalové prázdniny. „Jen nevíme , kdy skončí,“ krčí rameny. „Teď se víc ukáže, kdo má jakou vůli a motivaci na sobě pracovat. Hýbat se můžeme a makat jde individuálně doma i venku s rouškou.“

Jiří Popelka už volejbal profesionálně nehraje. I tak doma trénuje, posiluje, cvičí. Každý den své dlouhé tělo nenechá jen tak zahálet. „Dělám cviky s gumou, pár kliků nebo dřepů. Až skončí tato doba, budu chtít hned vše dohnat,“ dodává.

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde už zítra – ve čtvrtek 9. dubna budou cvičit sourozenci Ptáčkovi, kteří vyznávají bojové sporty.

A tady na odkazech níže si můžete připomenout předchozí díly: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem, posilovací cvik motoristické závodnice Olgy Roučkové nebo domácí bruslení na prkně v tlustých pletených ponožkách v podání Martiny Sáblíkové.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se
Olga Roučková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Takhle posiluje v době karantény kráska na čtyřkolce Roučková
Martina Sáblíková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Tlusté pletené ponožky a prkno. Podívejte se na domácí trénink Sáblíkové

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.