Policisté zjistili, že v průběhu let 2017 a 2018 vedl erotickou korespondenci s desítkami nezletilých a mladistvých dívek, a to prostřednictvím sociálních sítí nebo mobilního telefonu se specifickou aplikací.

FALEŠNÁ IDENTITA

Muž vystupoval pod falešnou identitou.

„Oběti měl požádat o přátelství, pak s nimi navázal komunikaci,“ uvedla tisková mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná s tím, že nejmladší školačce bylo jedenáct let.

Štěrkovna Open Music - Ilustrační foto.
Štěrkovna Open Music: velká jízda pokračuje

„Po dívkách požadoval zaslání fotografií s erotickou tematikou. Některé požadavkům vyhověly. On sám jim zasílal své fotografie či videa tohoto charakteru,“ doplnila Pokorná.

Zvrhlíka se podařilo odhalit poté, co oslovil třináctiletou dívku, po které chtěl intimní fotografie a videa se sexuálními praktikami. Policisty kontaktoval příbuzný školačky. Vyšetřování vedli experti z odboru analytiky a kybernetické kriminality. Elektronické stopy je nakonec přivedly až k jedenadvacetiletému mladíkovi. Je obviněn z trestných činů ohrožování výchovy dítěte a zneužití dítěte k výrobě pornografie. Hrozí mu až pět let vězení.

Střelmistr Zdeněk Šobíšek na archivním snímku.
Příprava odstřelu? Neuvěřitelné psychické vypětí, říká střelmistr Šobíšek

„Se svými dětmi mluvte o využití internetu otevřeně a bez předsudků. Děti je zapotřebí informovat o obezřetnosti ve vztazích i při komunikaci prostřednictvím internetu, aby věděly, s kým skutečně komunikují. Znovu je vhodné zopakovat, že jakmile pořízené fotografie a videa intimního rázu někomu poskytnou, nemají možnost kontrolovat jejich existenci a takzvaně nad nimi ztrácejí moc,“ zdůraznila Pokorná, podle které by situace mohla zajít ještě dále.

„Některá takto navázaná komunikace může pokračovat osobním setkáním a v krajním případě fatálními následky,“ varovala mluvčí.

Vedro v Ostravě.
Ostravu čeká tropický víkend

TRESTY

Případy, kdy dívky i chlapci neznámým lidem zasílají intimní snímky, nejsou bohužel výjimečné. Nedávno stanul před ostravským okresním soudem muž, který se na internetu vydával za šestnáctiletou dívku. Oslovoval chlapce, po kterých žádal erotické snímky. Soud mu vyměřil podmíněný roční trest a ambulantní sexuologickou léčbu.

Další zvrhlík si na sociálních sítích vybíral školačky ve věku od třinácti do patnácti let. Dokázal je přesvědčit, aby mu zasílaly své intimní fotografie a videa. S některými se osobně sešel. S jednou z nich dokonce navázal intimní vztah. Odešel s tříletým podmíněným trestem.

Zajištěné zlaté cihly.
Policie dopadla zloděje zlatých investičních cihel
Divadelní hra Zkrocení zlé ženy na Letních shakespearovských slavnostech v Ostravě.
OBRAZEM: Zkrocení zlé ženy bavilo diváky na Slezskoostravském hradě