Takový pohled se naskytl policejní hlídce ve středu okolo třetí hodiny ranní u objektu motorestu v Lesních Albrechticích. Strážci zákona dotyčného oslovili, ten však prvních deset vteřin vůbec nereagoval a díval se do tmy.

 „Po chvíli začal se zakročujícími policisty spolupracovat, uváděl, že neví, kde je a jak se zde dostal a rovněž nedokázal vysvětlit, kde má své oblečení. Dále tvrdil, že jde za svým kamarádem do Opavy, choval se zmateně, měl zrychlené pohyby a mluvu a po hlídce neustále požadoval něco k pití,“ komentoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

Odra v období sucha. Ilustrační snímek.
Sucho v moravskoslezském regionu trvá, situaci zachraňují nádrže

Po předložení dokladů se povedlo zjistit, že se jedná o čtyřicetiletého muže z Novojičínska. Nebyl sice v pátrání, ale v minulosti se už vícekrát pohřešoval, navíc se jedná o uživatele drog, který několikrát prošel hospitalizací v opavské psychiatrické nemocnici.

Dechová zkouška u něj sice vyšla negativně, ale po drogovém testu bylo jasné, proč je dotyčný tak dezorientovaný. Následoval převoz do psychiatrického zařízení v Opavě. Ošetřující personál pak odhalil silnou intoxikaci pervitinem.

Celým případem se nadále zabývají hradečtí policisté.

Vyproštění kamionu ve Skřipově.
Převrácený kamion musela vyprostit těžká technika