„Muže mi někdo vysvětlit, jak někdo dokáže tohle udělat! Co kdyby to ten pes snědl, nechybělo málo!“ stojí v hojně sdíleném a komentovaném příspěvku na facebooku, který doplňují také fotografie z místa oblíbeného novojičínskými pejskaři.

Nálezce okamžitě z alarmoval strážníky, o případu se následně dozvěděli i celostátní policisté. „Údajná návnada ve formě sýru s hřebíkem v počtu čtyř až pěti kusů měla být nalezena náhodným svědkem 6. ledna poblíž místního rybníku zvaného Lamberk a celou tuto záležitost měl nálezce ihned oznámit službu konajícím strážníkům městské policie. Údajně však nalezené návnady zlikvidoval,“ sdělil policejní mluvčí René Černohorský s tím, že strážci zákona ihned věnovali inkriminované lokalitě zvýšenou pozornost.

„Celou věc si však do dalšího šetření ponechali novojičínští strážníci, a to ve spolupráci s pracovníky Odboru životního prostředí a správní komise pro projednávání přestupků Městského úřadu v Novém Jičíně,“ uvedl mluvčí a dále připomněl: „V případě, že vznikla jakékoli osobě nějaká újma na životě a zdraví jejich domácího zvířete či finanční škoda, nechť tuto skutečnost osobně oznámí na nejbližší policejní služebně případně na bezplatné lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158.“

Vratislav Hanzelka
Zemřel Vratislav Hanzelka, autor knihy Mořkov - Podhorská vesnice
Branka ve spodní částí Nemocncie Nový Jičín je již několik týdnů uzamčená.
Pacienti tápou. Nemocnice uzavřela jeden ze dvou vstupů