Muž v dubnu letošního roku v Havířově-Šumbarku připravil o život dva příbuzné své družky, s nimiž popíjel alkohol v bytě.

„Došlo k nějaké iracionální výměně názorů. Obžalovaný se chopil masivního, třicet centimetrů dlouhého kuchyňského nože a zaútočil na muže, kteří seděli v křeslech a byli těžce opilí. V podstatě jim nedal šanci na žádnou účinnou obranu,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Muž u soudu uvedl, že se jen bránil.
Za vězeňskými zdmi tekla krev. Soud zjišťuje, co se stalo
Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto
Soud vynesl „tabákové“ tresty

ZTRÁTA PAMĚTI

Obžalovaný tvrdil, že si na samotný útok nepamatuje. U hlavního líčení prohlásil, že mu jeden z přítomných vyhrožoval. Prý mu taky naznačil, že stojí za dřívějším dosud neobjasněným útokem, při kterém nezjištěný násilník obžalovaného zbil baseballovou pálkou.

„Pochopil jsem, že to byl on a vyhrožuje mi,“ prohlásil Jozef Ž., který podle svých slov dostal takový strach, že na nějakou dobu ztratil paměť.

Snímek první ostravské poradenské místnosti pro oběti domácího násilí.
Žárlivec z Ostravy, který týral svou těhotnou družku, s dovoláním neuspěl

„Probudilo mě až volání: ,Policie, vstávejte!´ Nejprve jsem se smál, myslel jsem, že si někdo ze mě dělá srandu. Probral jsem se, až mi klekli na záda,“ doplnil. Na zahájení hlavního líčení přišli pozůstalí, kteří muže zasypali sprškou nadávek. „By si zdechl, ty šmejde! Ty zm…! Chcípni ve vězení. Oběs se tam,“ křičeli na něj.

Verdikt není pravomocný. Obžalovaný se odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání.

Muž je obžalován z dvojnásobné vraždy. Hrozí mu výjimečný trest.
Pozůstalí v Ostravě křičeli na vraha. Přáli mu smrt za mřížemi