Včera tuto informaci oznámila letecká společnost Ryanair a také hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Novinkou je rovněž navýšení letů na pravidelné lince z Ostravy do Londýna, a to ze tří na čtyři lety týdně.

„Těší nás, že naše společnost od října zavádí novou linku z Ostravy do Milána a zvyšuje počet letů do Londýna, díky čemuž se navýší počet osob cestujících s Ryanairem z ostravského letiště na devadesát tisíc za rok. Tato nová linka bude vyhovovat jak firemním zákazníkům, tak i turistům," uvedl obchodní a marketingový ředitel Ryanairu v Ostravě Denis Barabas.

Podle hejtmana Nováka je rozšíření portfolia pravidelných letů o další atraktivní destinace dobrou zprávou.

„Jsem rád, že se téměř dvouletá jednání podařilo dotáhnout do konce. Je to destinace, kde je velký zájem ze strany podnikatelů jak českých, tak i italských. Na území Moravskoslezského kraje působí řada italských firem. Letiště Bergamo je jedním z významných dopravních uzlů nízkonákladových leteckých společností a je hojně využíváno například při cestování do Alp. Nová linka přispěje nejen ke zvýšení dostupnosti našeho regionu," uvedl Miroslav Novák.

Ředitel ostravského letiště Pavel Schneider doplnil, že se společností Ryanair mohou lidé z Mošnova létat do Londýna už od roku 2013. „O pravidelnou linku, jejíž vytíženost se pohybuje kolem 90 procent, je velký zájem, a zaznamenává každoroční nárůst cestujících. Doufáme, že nová linka do Milána bude mít stejný úspěch jako lety do Londýna," uvedl Pavel Schneider.