Řidiči, kteří se z Polska vracejí do Česka píší na sociálních sítích, že například v Chotěbuzi je fronta dlouhá několik kilometrů. 

Muž (na snímku z hlavního líčení u Krajského soudu v Ostravě) byl za dvojnásobnou vraždu definitivně odsouzen ke dvaceti rokům žaláře.
Vrah dvou mužů z Havířova stráví ve vězení dvacet let

Vše samozřejmě dokumentují fotografiemi z místa. „Je to neskutečné. Od Castoramy na polské straně přes most jsem čekal tři hodiny,“ postěžoval si v úterý jeden z řidičů na facebooku.

Důvod? Při vstupu do České republiky je údajně pouze jediných policista, kterému zadministrovat každé přijíždějící vozidlo trvá několik minut.

Zběsilý řidič ujížděl policii z Karviné do Českého Těšína.
Zběsilý řidič ujížděl policii z Karviné do Českého Těšína, pak ho našli v křoví

Zástupci policie připouštějí, že kolony na státní hranici, ať již na vstupu nebo výstupu se soudními státy (Polskou republikou a Slovensko republikou), se občas vytvoří, hlavně v době, kdy je vytíženost přechodu zintenzivněna nárazovým množstvím kamionové dopravy a takzvanými pendlery. Odmítají však informace ze sociálních sítí, že by na hranici odbavoval projíždějící vozidla pouze jeden policista.

"V těchto dobách, ať již denních, nebo nočních, policie významně posiluje kontrolní stanoviště na hraničních přechodech. Nemůže se stát, že by při „náporech“ obsluhoval hraniční přechod jeden policista," říká policejní mluvčí Soňa Štětínská. Odbavení vozidel na hranici prý probíhá v maximálně možné kapacitě daného přechodu.

Podobná situace je na hraničních přechodech v Bohumíně a v Mostech u Jablunkova.

David Valíček - kuchař, který baví lidi a učí je vařit