"Z nasazení jezdců lze očekávat, že se může kopírovat průběh loňského srpnového klání valašskomeziříčské soutěže, kde si to o prvenství rozdali Václav Pech a Janem Kopeckým, o třetí příčku tvrdě bojovali Filip Mareš a Jan Černý. Nikolaj Grjazin nedávno ukázal svou rychlost na Arctic Rally Finland, kde obsadil třetí místo v hodnocení WRC2," uvádí mluvčí pořádajícího týmu 39. KOWAX Valašská rally ValMez 2021 Tomáš Plachý. 

"Do souboje na špičce se jistě budou chtít zapojit i valašští jezdci v čele s Miroslavem Jakešem či Erikem Caisem. Nejvýše postavený speciál Hyundai i20 R5 osedlá hájovský Martin Vlček. Pozornost pak bude jistě upřena i na mladíky Adama Březíka, Dominika Stříteského a Jiřího Pohlídala. Kromě Grjazina bude zpestřením účast Němce Alberta von Thurn und Taxis či Poláka Lukasze Kotarby," dodává. 

Ačkoli půjde jistě o atraktivní podívanou, fanoušci mají vstup do dějiště závodu přísně zakázán. Rychlostní zkoušky ale budou moci sledovat online. 

První závodník se vydá na trať v sobotu po 9. hodině, vítěz bude znám v neděli odpoledne. „Po dohodě s Autoklubem ČR se nám podařila vyřešit autorská práva a můžeme naši rally streamovat. Ač se mi to neříká lehce, prosím všechny fandy, aby zůstali doma, nechodili k trati a závod si užili u monitorů svých počítačů,“ doplnil předseda organizačního výboru Jaromír Tomaštík.

Více informací najdou zájemci na webu www.valasskarally.cz nebo na facebooku akce. Na fotoreportáž ze závodu se mohou o víkendu těšit také čtenáři Deníku. Náš fotoreportér bude na místě! 

K TÉMATU

Kde a kdy "Valaška" uzavře cesty

KOWAX Valašská rally ValMez ve dnech konání uzavře také některé komunikace. Pořadatelé pro uzávěry zveřejnili následující informace. 

Sobota 27. března 2021

RZ 1, 3 Hukvaldy
Uzavírka komunikace: 7:50 - 16:05 hodin
Rychlostní zkouška bude mezi průjezdy otevřena pro obyvatele Hájova a Mniší, dále cesta mezi Dolním Sklenovem a Horním Sklenovem mezi 10:50 – 11:20 hod.

RZ 2, 4 Lešná
Uzavírka komunikace: 9:00 - 17:10 hodin
Rychlostní zkouška bude mezi průjezdy otevřena pro obyvatele Straníku a Jasenice mezi 11:45 – 12:15 hod.

Neděle 28. března 2021

RZ 5, 8 Juřinka
Uzavírka komunikace: 8:30 - 15:50 hodin
Rychlostní zkouška bude otevřena pro obyvatele Juřinky mezi 11:00 – 12:00 hod.

RZ 6, 9 Poličná
Uzavírka komunikace: 8:50 - 16:10 hodin
Rychlostní zkouška Poličná nebude mezi průjezdy otevřena!

RZ 7, 10 Bystřička
Uzavírka komunikace: 9:10 - 16:40 hodin
Rychlostní zkouška bude otevřena pro obyvatele Valašské Bystřice (od místní části U Pavlů) mezi 12:00 – 12:45 hod.

(případně v návaznosti na aktuální situaci, dle komunikace dispečinku, VRZ a VBRZ, vždy však po dohodě s místním pořadatelem!)