Případem ostravského Domova Slunečnice se od loňského léta zabývá Okresní soud v Ostravě. V roli obžalovaných se ocitly pečovatelky Monika H. a Šárka Š. Právě výpověď Gabriely Lhoťanové (52 let) o týrání a neuctivém zacházení se seniory, ke kterému mělo docházet za zdmi Domova Slunečnice, dostala obě zaměstnankyně před soud.

Jak později v pondělí odpoledne uvedl server Blesk.cz, žena si měla život vzít sama. „Minulý týden ve středu ji pejskařka našla v lese viset na stromě. Přesně rok poté, co tragicky zemřel její syn,“ uvedl Blesk.cz s tím, že se na ni podepsala nejen jeho smrt, ale i nařčení exkolegyň a následky soudního líčení

Korunní svědkyně Gabriela Lhoťanová již dostala řadu anonymů, čelí i výhrůžkám. Ostrava, leden 2023.
Korunní svědkyně z ostravského Domova Slunečnice čelí výhrůžkám

Policisté podle mluvčího René Černohorského od minulé středy skutečně vyšetřují případ sebevraždy, ke které došlo v Hlučíně poblíž části Rovniny. „Šlo o ženu, která byla nalezena svědkyní v lese. Na jejím úmrtí by neměla mít podíl cizí osoba, nicméně to případně potvrdí až pitva,“ uvedl René Černohorský.

Výhrůžky a nadávky

Korunní svědkyně ve třech jednacích dnech vypovídala přes 10 hodin. Čelila také výhrůžkám. Se svými zážitky a pocity se v lednu letošního roku svěřila i Deníku. 

„Dostávala jsem anonymní dopisy. V nich mi pisatelé nadávali, že jsem svině, práskač, bonzák. Jednou vedle mě na ulici zastavilo větší auto, jeep. Řidič se mě zeptal, zda jsem paní Lhoťanová. Když jsem mu to potvrdila, řekl mi, abych si dávala pozor, že by mě mohlo přejet auto,“ řekla tehdy Gabriela Lhoťanová.

Domov seniorů Slunečnice.
Nadávky, urážky, ponižování. To vše se prý dělo v ostravském domově pro seniory

„Nesnáším, když se ubližuje lidem, když se k nim někdo chová nespravedlivě, ponižuje je a podobně. Tohle prostě nesnesu. Musela jsem to udělat,“ dodala. Celé povídání s Gabrielou Lhoťanovou z ledna letošního roku najdete zde.

Poslední rozloučení se bude konat v pátek 2. června ve Slezské Ostravě ve velké obřadní síni krematoria.

Parte zveřejněné manželem na sociální síti Facebook.Parte zveřejněné manželem na sociální síti Facebook.Zdroj: Facebook/Pavel Lhoťan