Do Minsku se po mistrovství světa před dvěma lety opět vrací špičkoví zápasníci. Kolotoč vyřazovacích soubojů odstartuje ve středu 5. listopadu a program každého dne začne vždy v 11 hodin. O držitelích zlatých medailí se bude rozhodovat pak v sobotu 10. listopadu. České reprezentantky se dozví jména svých soupeřek pro první zápasy během pondělního odpoledne.

Vloni na svém premiérovém evropském šampionátu v Praze vybojovala Karolína Klusová stříbro a nyní míří do Minsku jako jedna z hlavních favoritek. Důkazem neustálého pokroku české reprezentantky je i bronz z letošního mistrovství světa v Bangkoku. „Na turnaj se těším neskutečně a ambice mám jako vždy největší,“ hlásí třinecká thajboxerka, která se představí v kategorii do 57 kilogramů.

Nehoda na dálnici D56 z Frýdku-Místku do Ostravy.
Ranní špičku na dálnici do Ostravy ochromila nehoda

Trenér Martin Vaňka připravil pro svou svěřenkyni soustředění, kam pozval elitu ženského bojového umění. „Tolik zkušeností, tréninků a tvrdé dřiny. Miluji celou přípravu, jak se mění tréninky a pomalu se ladí forma. Cítím, jak tělo začíná reagovat a má chuť zápasit,“ říká odhodlaně Klusová.

Sportovci budou v Minsku kromě cenných kovů bojovat také o kvalifikační body, které rozhodnou o účasti na Světových hrách v americkém Birminghamu v roce 2021.

Válečný veterán Pavel Pandolarovský z Ostravy zůstává i po šesti zahraničních misích stále u armády, které se upsal už před osmadvaceti lety.
Veterán ze šesti misí: Velmi si vážím toho, kde a jak žiji!
Terminál pro odbavování cestujících s čipovou kartou ODIS.
MHD zdarma ve Frýdku-Místku: zelená karta přestane platit