Nové centrum pro volnočasové aktivity dětí i dospělých vyroste v původním domě a přístavbě. Vzniknou zde klubovny, sociální zázemí, kuchyňky, místnost správce, vstupní hala, sklady, letní kuchyň, zastřešená terasa a kotelna. Projektová dokumentace bude řešit i menší úpravy zahrady.

Původní hospodářská budova, která je přízemní se sedlovou střechou, bude demolována. V přístavbě umístěno zázemí pro klubovou činnost. Celkově jde o komplexní řešení víceúčelového centra s vazbami na další rozpracované projekty, kterými jsou projekty Brána Beskyd a parkovací plochy v Nádražní ulici.

Na této zastávce vyhasl mladíkův život.
Tragédie v Těrlicku. Nezletilý mladík měl zastřelit známého

Zpracovatel projektové dokumentace bude povinen dokumentaci koordinovat s těmito projekty, které se nacházejí v bezprostřední blízkosti řešeného území.

Centrum by měly využívat především místní děti, mládež a spolky, které pro děti připravují a realizují různé aktivity naučného charakteru, sportovního či volnočasového zaměření. Bude k dispozici pro turistický oddíl mládeže, skauty, mladé myslivce, ochránce přírody či rybáře.

Poslední prohlídka dolu Lazy před uzavřením pro novináře, 18. listopadu 2019 v Ostravě.
Těžba v Dole Lazy po 130 letech končí. Podívejte, takto to vypadá v podzemí

Radnice vybrala zhotovitele projektu už v létě, ten ale odstoupil od své nabídky před podpisem smlouvy o dílo, zakázka se tak musí zopakovat. Radní teď rozhodli, že do zadávací dokumentace bude začleněn požadavek na nejvýše přípustnou cenu budoucího víceúčelového centra ve výši 12,39 milionu korun bez DPH.