„Vytipovali jsme devět míst v centru Bohumína, které lemují listnaté stromy, a spadaného listí je na nich víc než dost. Pokud nám bude přát počasí, mohli bychom je stihnout vyčistit ještě před prvními mrazíky, kdy už zametač nebude moci vyjet. Listí ve městě sice průběžně uklízí veřejně prospěšní pracovníci, ale z míst, kde trvale parkují auta, jej bohužel neodstraní,“ sdělil Tomáš Průšek z odboru životního prostředí a služeb.

Karvinské vlakové nádraží září po rekonstrukci novotou. Má i nový informační systém.
Vlakové nádraží září novotou. Na jaře se ale dělníci vrátí

Zametací vůz v úterý vyrazil hned do tří ulic, a to Kostelní, Seifertovy a Masarykovy. I přes mobilní značky zákazu stání však opět někteří řidiči své automobily nepřeparkovali.

„Vždy se najdou tací, kteří zákaz ignorují a stojí v zákazu. Proto se pak pokoušíme zapomnětlivé řidiče kontaktovat a bohužel musíme přistoupit i k pokutám. U těch, které se nám zastihnout nepodaří, používáme autobotičku,“ uvedl ředitel bohumínských strážníků Karel Vach s tím, že při úterním blokovém čištění rozdali strážníci čtyři pokuty.

V Bohumíně v úterý poprvé vyzkoušeli blokové čištění ulic od spadaného listí.Zdroj: Pavel Čempěl

Blokové čištění bude pokračovat podle počasí minimálně do konce listopadu. V pátek 16. listopadu si vezme čistící vůz do parády Husovu ulici a v úterý 20. listopadu bude odklízet listí z Čáslavské ulice. V dalších dnech pak bude kroužit na sídlištních parkovištích, a to v ulicích Nerudova, Okružní, Mírová a Osvoboditelů.

Blokové čištění startuje přibližně od půl sedmé ráno, zákaz stání platí na předem určených místech od šesti hodin. Řidiče na něj vždy v předstihu upozorní mobilní dopravní značky.

Volba povolání, ale i dny otevřených dveří jednotlivých středních škol. To vše jsou akce, které mají školákům pomoci s výběrem střední školy a tedy i nasměrovat jejich budoucí povolání.
Ze zootechnika lékař? Je čas výběru povolání
Cvičení hasičů na střeše zimního stadionu v Havířově.
OBRAZEM: Hasiči trénovali zásah na střeše zimního stadionu