Více jak dvacet výjezdů evidovali moravskoslezští hasiči k pondělnímu podvečeru v souvislosti se silným větrem v Moravskoslezském kraji. Nejvíce v okrese Ostrava (9), dále Opava (5), Karviná (4), Nový Jičín (3) a Frýdek-Místek spolu s Bruntálem mají po jedné události. "Převážně se jednalo o odstraňování vyvrácených a polámaných větví a stromů," uvedl v pondělí 5. dubna mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp. 

Splav smrti. I takové přízvisko dostává jez ve Frýdlantu nad Ostravicí v části Kamenec. Podle místních zde k utopení osob dochází každý rok. A do smutných statistik se zapíše i tragédie z pátku 2. dubna, kdy zde utonuli tři mladí muži. 

Do pátrací akce po mužích, kteří se v pátek 2. dubna 2021 topili v řece Ostravici ve Frýdlantu nad Ostravicí, se zapojili hasiči, policisté i vojáci.
Šanci by neměl ani sebelepší plavec, tahá vás to dolů, říká zkušený vodák

To, co se tam stalo, je hrozné. Nechce se mi věřit, že by něčeho takového byl schopen. On byl hodný člověk, řekla o matkovrahovi z Kunína žena, která rodinu poměrně dobře zná. Také tyto informace Deník zjistil při návštěvě Kunína na Novojičínsku, kde muž zabil matku ve společné domácnosti. 

Dům v Kuníně, kde se v sobotu 3. dubna 2021 odehrála rodinná tragédie.
Byl hodný, říkají lidé o muži, který vlastní matce sťal mačetou hlavu

Dramatické události ve Frýdlantu nad Ostravicí pokračovaly také během víkendu. Záchranáři měli v sobotu večer napilno, zasahovali tam u vážně zraněné dívky.

Záchranáři našli dívku poraněnou a v bezvědomí.
Ve Frýdlantu se schylovalo k dalšímu neštěstí! Raněnou dívku vyvedli z kolejiště

Pojďte se podívat na Velikonoce v kostelích a městech

V průměru zde na nedělní mše chodí okolo 350 lidí. Na Mši svaté na Velikonoční pondělí 5. dubna 2021 to v Římskokatolické farnosti Stará Bělá v Ostravě vypadalo pochopitelně poněkud jinak. 

Mše svatá na Velikonoční pondělí v Římskokatolické farnosti Stará Bělá. 5. dubna 2021.
Mše na Velikonoční pondělí v ostravské Staré Bělé, navzdory covidu. Podívejte se

Přípravy na Velikonoce jsou v křesťanské tradici spojené s čtyřicetidenním půstem. Pro praktikující katolíky „půst“ většinou znamená střídmější stravování nebo pár týdnů vegetariánství. Postní doba letos skončila 2. dubna. Deník navštívil svěcení jídla v Holčovicích. 

Podívejte se, jak velikonoční žehnání pokrmů probíhalo v kostele v Holčovicích. Duben 2021.
Velikonoce v Holčovicích, lidé přinesli pokrmy k žehnání. Podívejte se

Druhé „covidové“ velikonoční svátky a vládní omezení pro pořádání bohoslužeb. Některé farnosti se proto rozhodly mše svaté během velikonočního týdne vysílat online. A kostely procházely i dezinfekcí. Podívejte se. 

Dobrovolní hasiči provádějí pravidelnou dezinfekci kostela sv. Stanislava, 31. března 2021 v Bolaticích.
Velikonoční bohoslužby v MS kraji. Desinfekce kostelů i omezení. Kde všude jsou

Jedním z vděčných míst vycházek kdykoli jsou Hukvaldy, zejména místní hrad a obora. Ne jinak tomu bylo také o velikonočním víkendu 2021. 

Hezké počasí vylákalo v neděli 4. dubna 2021 k procházce do obory a na hrad v Hukvaldech desítky lidí.
Podívejte se, Velikonoce v Hukvaldech. Úchvatné výhledy, nepřelidněno

Ani Ostrava nezůstala na Velký pátek pozadu a její ulice zaplavila velikonoční výzdoba. Podívejte se na fotogalerii Deníku. 

Velikonoční výzdoba na náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce. 2. dubna 2021.
Ulice Ostravy zaplavila vajíčka, zajíci a pomlázky. Možná se budou líbit i vám

V Karviné na Masarykově stojí před zámkem bříza ozdobená kraslicemi a pod ní jsou květináče v podobě kraslic a v nich květiny. Strom má symbolizovat příchod barevného jara. Výzdoba je proto pestrá s poselstvím lepších zítřků a naděje. 

Karviná. Masarykovo náměstí. I proto, že letos není povolena tradiční velikonoční pomlázka, některá města, kostely či domy dětí připomněly velikonoční svátky formou výzdoby na náměstí v zahradě.
Co na to říkáte, taková je letošní velikonoční výzdoba Karviné či Českého Těšína