Od úterý 11. května mohou zájemci vždy od úterý do neděle dopoledne od 9 do 12 a odpoledne od 13 do 17 hodin navštívit hrabyňský Národní památník II-světové války.

Opavský Památník Petra Bezruče bude otevřený od středy 12. května vždy od středy do soboty v době od 8 do 12 a ještě od 13 do 16 hodin. Arboretum v Novém dvoře už otevřené je a to od pondělí do neděle od 8 do 18 hodin.

Otevření obchodů proběhlo hladce. Pondělí 10. května 2021.
Rozvolněná Opava: nákupní mánie se nekonala, podívejte se

Pro rekonstrukci je zatím uzavřená Historická výstavní budova s Müllerovým domem a Areál čs. opevnění v Darkovičkách, Práce v Historické výstavní budově se týkají oken. Více poškozené budou nahrazené novými a méně poškozené projdou restaurováním. Budova včetně Müllerova domu bude veřejnosti přístupná pravděpodobně koncem letních prázdnin.

Otevření Areálu čs. opevnění, ve kterém v současné době probíhá hydroizolace pěchotního srubu Alej, je zatím plánované na konec června.

Chalupa Marka Dalíka v Bělé pod Pradědem je na prodej
Chalupa Marka Dalíka v Jeseníkách je na prodej. Za 24 milionů

Zámek Hradec nad Moravicí otevře v úterý 18. května nádvoří i hodinovou věž Červeného zámku a nádvoří i vstupní historickou expozici Bílého zámku.