Ta vznikla na vytyčené ploše za pomoci oděvů a módních doplňků, které účastníci sladili do barev trikolory. O tom, zdali se obléci do modré, bílé či červené přitom rozhodovalo to, k jakému ze tří studijních oborů se daný jednotlivec řadí.

„Máme tři obory – elektro, strojírenství a informační technologie, takže rozdělování barev bylo poměrně jednoduché. O něco náročnější bylo samotné vytyčení rozměrů a podoby vlajky za pomoci jednoduchého špagátu a pásma, stejně jako plánování, kdo obsadí jaký roh a bude zodpovídat za řazení té či oné barvy. Vše ale dopadlo naprosto na výbornou a já jsem moc ráda, že si mohli studenti tu naši malou oslavu vzniku republiky prožít takříkajíc na vlastní kůži,“ přiblížila nápad ředitelka SPŠ Karviná Česlava Lukaštíková, která se sama v bílém tričku k živé vlajce připojila.

Živou vlajku vytvořilo na 400 lidí.Zdroj: Deník / Pavla Krůčková

Hlavním cílem čtvrtečního setkání byla podle ní snaha probudit u žáků netradiční cestou povědomí o vlastenectví a o bohaté historii republiky.

„Jsme sice jen malá země, ale dali jsme světu hodně. A studenti (a s nimi samozřejmě i všichni ostatní) by měli být hrdí na to, kde se narodili. Snad se nám naším malým dílem k tomuto vědění podařilo přispět,“ doplnila ředitelka školy.

Volby. Ilustrační snímek.
Už známe jména nových starostů
Ilustrační foto
Telefonní podvodníci jedou "bomby", senior přišel o 270 tisíc
Ilustrační foto.
Slavnostně i přiměřene rozverně, slavíme 100 let