„Nerespektoval platné nájemní smlouvy nájemníků a znemožnil jim řádně užívat byty,“ konstatoval na adresu majitele soud s tím, že obžalovaný mimo jiné nezajistil obnovení řádných dodávek teplé a studené vody do jednotlivých bytů.

Některé zůstaly bez vody, jiné zásobovala zahradní hadice tažená přes výtahovou šachtu do pater. Několik let trvající problémy byly i s teplem a výtahem.

Slezské derby mezi Karvinou (v bílém) a Baníkem Ostrava.
Derby pro Baník. Karviná neproměňovala šance

ODSTĚHOVALI SE

Podle nájemníků je chtěl majitel vyštvat, aby mohl dům zhodnotit. Původně zde bydlelo na třicet lidí, většina z nich se ale odstěhovala. Někteří pak chodili byty pouze kontrolovat.

„Odstěhoval jsem se. Důvodem byly přerušené dodávky teplé i studené vody. Navíc se v bytě netopilo,“ vypověděl muž, který předtím investoval do rekonstrukce bytu stovky tisíc korun.

Poselství sprejerů.
Graffiti s poselstvím: Nebijte děti!

Petr N. vinu popřel. Nájemníci se prý chovali arogantně a chtěli zabránit opravě domu. Podle svých slov jim nabízel náhradní ubytování, to ale údajně podmiňovali vyplacením vysokých částek kolem milionu korun.

Čtrnáctiměsíční trest byl Petru N. podmíněně odložen na zkušební lhůtu dva a půl roku. Muž také musí zaplatit dvěma nájemníkům náhradu škody ve výši 140 a 160 tisíc korun.

Rostislav Olesz v dresu Vítkovic.
Jubilejní desátý odchod. Hokejové Vítkovice jsou bez kapitána

Soud řešil období od srpna 2008 do konce března 2015. Podle nájemníků je však majitel šikanoval delší dobu. Dokonce se kvůli tomu již jednou ocitl před soudem.

V jiném procesu, který projednával situaci od března 2006 do srpna 2008, byl uznán vinným z trestných činů útisku a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru, za což dostal podmíněný trest. Na ten ale později dopadla amnestie tehdejšího prezidenta republiky Václava Klause.

Lokalita Karvinského moře by podle 
nových správců měla zůstat co nejvíce přírodní.
Cyklostezky i areály pro podnikání. Tak má vypadat staronové Karvinsko
Trénink v malé třinecké Werk Areně na novou sezonu muzikálu Sněhurka na ledě.
V Třinci nacvičují muzikál Sněhurka na ledě
Ilustrační foto.
Hladina řek je stále nízká, v přehradách je vody dost