„Efekt toho, že je člověk v Praze, je poměrně velký. Už nyní se daří některé věci domluvit a prosadit jen díky osobnímu kontaktu,“ řekl hned v úvodu včerejší akce Deníku Ivo Vondrák na adresu spojení své práce hejtmana nyní nově i s poslaneckým mandátem.

Diskutovat o novinkách v oblastech dopravy, zdravotnictví, školství a chytrého regionu přišly spolu s ním a dalšími panelisty do Gongu čtyři desítky důležitých osobnosti regionu zejména z řad podnikatelů, ale i představitelé vysokých škol a zdejších velkých měst.

Součástí slavnostního setkání ostravských policistů bylo i předání medailí dvěma civilům – Janu Rehákovi (vlevo) a Daliboru Tomašíkovi. Ocenění převzali z rukou policejního prezidenta Tomáše Tuhého.
Dva odvážní muži v Ostravě zahnali na útěk sexuálního násilníka a lupiče

Role moderátora se ujal Martin Pleva, šéfredaktor Deníku v Moravskoslezském kraji. Všichni, diskutující i panelisté, se hned v úvodní části shodli, že propojení průmyslu s projektem chytrý region je určitě tím správným řešením.

„Na trhu chybí firmy, které budou dělat robotizaci. My vám to celé navrhneme, ale musíte si sehnat firmy, které vám to budou dělat, slýcháme často. Vidím tu obrovský potenciál pro program, který podpoří vznik firem, které budou v budoucnu robotizaci instalovat, zajišťovat,“ uvedl například Jan Rafaj, který se na setkání Deníku poprvé představil v nové roli – tedy jako generální ředitel společnosti Residomo.

Předtím Rafaj působil jako personální ředitel společnosti ArcelorMittal Ostrava.

Hlídka se samopaly se v úterý objevila u Obchodního centra Nová Karolina v Ostravě.
Ostrava aktuálně: policisté se samopaly, květináče místo zátarasů

Řadu zajímavých novinek ze všech čtyř vybraných oblastí pak hejtman Vondrák přiblížil hostům setkání Deníku i se svými kolegy – náměstkem pro dopravu a chytrý region Jakubem Unuckou, náměstkem pro školství Stanislavem Folwarcznym a také s vedoucím odboru zdravotnictví Pavlem Rydrychem. Důležitá a čerstvá zpráva pro tento region zazněla například v části věnované dopravě. Týkala se Prodloužené Rudné.

„Dosáhli jsme toho, že do konce týdne by měla být schválena EIA (proces posouzení vlivu stavby na životní prostředí – pozn. red.). Tím padnou všechny formální překážky k zahájení vyřizování stavebního povolení a může případně pokračovat i proces vyvlastnění pozemků, jejichž majitel stavbu blokuje,“ řekl hejtman Vondrák.

Další podrobné informace k jednotlivým tématům Setkání s hejtmanem přinese speciální příloha, která bude součástí Deníku už tento pátek.

Panelovou diskuzi jsme sledovali v on-line reportáži zde:

Online reportáž

„Setkání s hejtmany pořádá ve všech krajích v České republice naše vydavatelství Vltava Labe Media. Cílem těchto akcí je propojit představitele kraje a významné regionální osobnosti, které určují směřování našeho regionu, ať už politické, ekonomické či společenské. Všichni tito hosté mají co říci k tématům, kterým se Deník na svých stránkách věnuje a i nadále je bude sledovat,“ uvedl už před začátkem akce Martin Pleva.

   Zdroj: Deník

Pracovní snídani s významnými podnikateli tohoto regionu pořádal Deník v aule Gong v Dolních Vítkovicích v rámci projektu Pomozme lidem, pomozme kraji!
Díky novým leteckým spojům se Ostrava přiblíží světu