V domovech seniorů a domech s pečovatelskou službou provedou distribuci křížovek aktivizační pracovníci. V klubech seniorů získají zájemci křížovku přes výdejní okénko. Stačí se zdarma zaregistrovat a pak si každý čtvrtek přijít na určené místo pro novou křížovku.

Soutěž chce seniory především pobavit a rozptýlit, zmírnit napětí a stres, kterým jsou ve složité epidemiologické situace vystaveni. Zároveň nabízí pravidelnou a dlouhodobou volnočasovou aktivitu. I proto nejsou křížovky složité. Na úspěšné luštitele čekají drobné odměny – podmínkou je, odevzdat ve stanoveném termínu formulář se všemi tajenkami.

Do Křížovkářské ligy seniorů se zapojují zájemci napříč celým Moravskoslezským krajem. „Letošní zájem je obrovský, předpokládáme zapojení více než jednoho tisíce hráčů. Lidé jsou natěšeni, mají radost, že Křížovkářská liga pokračuje. Mohu slíbit, že díky podpoře kraje připravíme i podzimní kolo soutěže, takže si senioři luštění opravdu užijí,“ upřesnil Ivan Sekanina, předseda Spolku Počteníčko, který Křížovkářskou ligu připravuje.

Z Moravskoslezského kraje se Křížovkářská liga seniorů rozšířila do dalších regionů. Na křížovky se už těší i senioři v Praze, v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském, Středočeském a Karlovarském kraji.