Ta tvoří dopravní „páteř“ frýdecké části města na třídě T. G. Masaryka, pod křižovatkou vede navíc vytížený silniční průtah, po kterém denně projede až čtyřicet tisíc vozidel. Práce vypuknou ještě na jaře. Generální oprava mostu bude zahrnovat i opravu nájezdových ramp nebo rekonstrukci veřejného osvětlení a semaforů, motoristé se nevyhnou omezením a uzavírkám.

Magistrát má s Ředitelstvím silnic a dálnic uzavřenou smlouvu o společném zadávání zakázky, mostní objekt je totiž dílem ve vlastnictví města a dílem ve vlastnictví státu. Oprava je na základě výsledků mostních prohlídek nezbytná z důvodu velmi špatného stavu. „Snažili jsme se rekonstrukci odložit co nejdál a doufali, že už bude stát obchvat, ale dnes už nemůžeme riskovat bezpečnost občanů, a proto musíme rekonstrukci zahájit už letos,“ uvedl primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký. Obchvat města, jehož první část se začala stavět loni na jaře, bude zprovozněn nejdříve v roce 2022.

O zakázku na opravu „Rubikovky“ usilovaly tři stavební společnosti, podle smlouvy s vítězem tendru by se měla celková cena vyšplhat na sto milionů korun.

Zařízení pro zajištění cizinců ve Vyšních Lhotách.
OBRAZEM: Co nabídl uplynulý týden v regionu? Prohlédněte si fotogalerie