Knihu s názvem 50 let pivovaru Radegast v Nošovicích, pokřtil Ivo Kaňák, sládek pivovaru Petr Kwaczek a nechyběl ani Ivan Berger z Národního zemědělského muzea v Ostravě. Publikace s více než 300 fotografiemi, ilustracemi a obrázky obsahuje mnoho příběhů a fotografií z dávné i nedávné historie pivovaru Radegast.

Na Lysou horu lze vystoupat i s průvodcem.
OBRAZEM: Královna Beskyd zase jinak. Na Lysou horu lze vystoupat s průvodcem

Kniha byla pokřtěna symbolicky na varně pojmenované po prvním sládkovi Jaromíru Franzlovi, který uvařil pivo s nezvyklou hořkou chutí. „Pivovar Radegast byl od svých počátků průkopníkem moderního pivovarnictví, které ale vždy stálo na základech naší tradiční pivní kultury a odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla vařit v nošovickém pivovaru správně hořké pivo,“ říká ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodává: „Kořeny piva Radegast a nošovického pivovaru jsou s místním regionem hluboce propojeny. Život je tady u nás někdy hořký a vždycky k němu patřilo hořké pivo. Věřím, že na něj budeme moci být všichni hrdí dalších 50 let.“

Kniha připravená speciálně k 50. výročí vyšla v nákladu 1500 výtisků a je k dostání v návštěvnickém centru pivovaru nebo na jeho e-shopu. Autorem knihy je František Švábenický, který je rovněž kurátorem chystané výstavy 50 let pivovaru Radegast v Nošovicích. Výstava se otevře veřejnosti během prázdnin současně s otevřením nové pobočky Národního zemědělského muzea v Ostravě. Cena knihy je 249 korun.

Restaurace Harcovna u Fucimanů, 16. července 2020 ve Frýdlantu nad Ostravicí.
Na Harcovně ve Frýdlantu se vaří už staletí, obslouží vás tu i potomek zbojníků