Bruslaři byli v podstatě po celé délce hráze nedaleko příchozí cesty zela v ledu větší díra. V ní si hověli dva otužilci, vzápětí se objevily tři odvážné ženy.

Muži říkali, že jsou ve vodě asi pět nebo šest minut, ženy přiznaly, že počítají spíš s tím, že v ní vydrží tak dvě minuty. Svlékly se do plavek a po chvilce dvojici mužů vystřídaly.

Desítky lidí využily ledu na přehradní nádrži Větřkovice u Kopřivnice a vyrazily si v úterý 16. února odpoledne zabruslit. Pár odvážlivců se také vykoupalo.Desítky lidí využily ledu na přehradní nádrži Větřkovice u Kopřivnice a vyrazily si v úterý 16. února odpoledne zabruslit. Pár odvážlivců se také vykoupalo.Zdroj: Deník/Ivan Pavelek

Mezitím nedaleko nich kroužili bruslaři a bruslařky, někteří zkušeně, jiní teprve začínali a potřebovali občas pomoc. Další milovníci bruslení teprve přicházeli.

Bruslení na přehradě Větřkovice, stejně jako na jiných přehradách, byl zřejmě jedno z posledních. V příštích dnech má podle meteorologů přijít oteplení a obleva.