„Velikonoční svátky totiž patří podobně jako ty vánoční k období, kdy lidé chodí ve větší míře nakupovat, čehož zneužívají pachatelé krádeží, kteří mají mnohdy situaci ulehčenou tím, že lidé bývají při nakupování nepozorní a odkládají si do nákupních vozíků kabelky a tašky, stejně jako jsou neopatrní při vykládání zboží do kufru na parkovišti,“ upozorňuje mluvčí krajské policie Zlatuše Viačková.

Vizualizace tramvaje v Bohumíně.
Parní tramvaj v Bohumíně: Replika bude součástí Městského muzea

Policisté zároveň připojili pár rad, které je důležité dodržovat, abychom si svátky užili v klidu.

Při nakupování mějte přehled o svém okolí a nespouštějte své osobní věci z očí.

Pamatujte, že nákupní vozík neslouží k odkládání kabelek, batohů ani oblečení. Proto své peněženky, doklady, telefony, případně jiné cennosti noste ve vnitřních kapsách oděvu, které jsou, pokud možno, opatřeny zapínacích mechanismem.

Ve dnech 1. – 3. dubna 2022 se na českotěšínském zimním stadioně uskutečnil mezinárodní hokejový turnaj Memoriál bratří Vincourů.
Memoriál bratří Vincourů ovládl českotěšínský zimní stadion

Pokud platíte bezkontaktně a používáte kód PIN k potvrzení platby, zadávejte ho skrytě.

Při vykládání nákupu z vozíku do kufru auta, odemkněte pouze samotný kufr a ten následně uzamkněte, jestliže se ještě vzdalujete, abyste vrátili nákupní vozík.

Nespoléhejte na to, že se zrovna vám taková situace nemůže přihodit a nenechte si vzít, co je vaše!

Krádež za bílého dne

Špatnou zkušenost takového charakteru už má 39letá žena, která během nakupování přišla o peníze, platební kartu a osobní doklady. Policisté již na případu pracují. „Po oznámení se ihned zahájily úkony trestního řízení přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisitům se podařilo získat záběry z kamer, které už analyzovali,“ informovala Zlatuše Viačková.