Při bitce tehdy byly zraněny dvě osoby. Policie zatím nikoho neobvinila a případ vyšetřuje jako výtržnictví. Ve městě se však situace zklidňuje. Policisté jsou častěji v ulicích, nevznikly další sociální byty, kterých se kritici obávali, a radnice připravuje návrh takzvané bezdoplatkové zóny, aby nedocházelo k přesunům nepřizpůsobivých občanů.

Dvorce, náměstí.Ilustrační foto.
Také v Moravském Berouně se obávají nepřizpůsobivých
Náměstí v Moravském Berouně zrekonstruované v roce 2010. Ilustrační foto
Statistika: kriminalita v Moravském Berouně neroste

POLICIE JE VÍC VIDĚT

„Situace se trochu zklidnila hlavně díky Policii České republiky. Příslušníci policie jsou více vidět ve městě, chodí po náměstí,“ hodnotila poslední týdny v ulicích místostarostka Miroslava Šestáková. Na častějším dohledu na veřejný pořádek se v září dohodla Policie ČR s vedením města.

To má vlastní strážníky, ale dva jsou podle vedoucího městské policie Rostislava Hrdličky na třítisícové město málo. Pro navýšení počtu zatím nenašel podporu. Pracuje alespoň s asistenty.

V petici lidé odmítali vznik dalších sociálních bytů ve městě, na adrese Ostrov 459, na které už město získalo dotaci ve výši devět milionů korun. Zastupitelé nakonec v září zamítli projekt přestavby vybydleného domu, kde v minulosti žili Romové.

Svatý Martin na svém běloušovi Omarovi přijel na nádraží v Třemešné. Připil si vínem s výletníky, kteří se vydali parním vlakem na Svatomartinské hody do Bohušova.
Svatý Martin a parní vlak patří k sobě už patnáct let

Naopak zelenou dali bezdoplatkové zóně. Toto opatření specifikuje oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, kde noví nájemníci nedostanou doplatek na bydlení, i kdyby splnili obecné podmínky pro jeho přiznání. Bránit má především obchodu s chudobou. „Na tomto opatření obecné povahy pracujeme,“ ujistila místostarostka.

ZATÍM BEZ OBVINĚNÍ

K incidentu před „Žumpou“ došlo 4. srpna. Na náměstí se tehdy v noci odehrála hromadná potyčka, při níž byly zraněni dva lidé. „V dané věci nadále probíhá prověřování, zatím nebyla obviněna žádná konkrétní osoba či osoby. V současné době shromažďujeme další potřebné podklady, které by měly rozhodnout o dalším postupu,“ sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Varhanářská škola v Krnově zve 13. listopadu na den otevřených dveří.
Krnovští varhanáři zvou na prohlídku své školy

Policie ujistila, že dělá veškeré kroky směřující k řádnému objasnění celého případu, který zatím prověřuje pro podezření ze spáchání výtržnictví. „Pokud by prověřováním byly zjištěny skutečnosti, nasvědčující spáchání jiného přečinu, není vyloučeno, že může dojít k rozšíření právní kvalifikace,“ doplnila mluvčí.