Stalo se tak poté, co složil několikamilionovou kauci. Podle informací Deníku se má jednat o peněžní záruku ve výši osmi milionů korun. „Ano, je to tak. Dostal se ven mým rozhodnutím," potvrdila včera Deníku dozorující státní zástupkyně Brigita Bilíková s tím, že Zátorský má navíc zákaz vycestování a musel odevzdat cestovní doklad.

Dočtete se už
v dnešním tištěném vydání Deníku.

Všechny související články k tématu najdete zde

To vše představuje náhradu za takzvanou útěkovou vazbu.

„Je tam i záruka důvěryhodné osoby a dohled probační a mediační služby," dodala státní zástupkyně. Vyšetřování komplikovaného případu zřejmě v letošním roce neskončí. „Na pořadu jsou ještě výslechy, kterých nebude málo," řekla Bilíková, podle které by vše mohlo být uzavřeno počátkem příštího roku.

Kromě Zátorského jsou stíhány i další dvě osoby. Policie složitý případ šetřila dva roky. Údajný zločin se škodou přesahující sto milionů korun se má týkat dřívějších Zátorského podnikatelských aktivit. Není vyloučeno, že se počet obviněných osob ještě rozšíří. Stíhány by však zřejmě byly v rámci samostatného trestního řízení.

Pod Zátorského křídla v době největšího rozkvětu patřila například skupina CCG, zaměřená na leteckou dopravu, kampelička Unibon, stavební gigant VOKD, společnost Slezský kámen, mošnovský hangár na opravu letadel Job Air Technic, ale také třeba fotbalový klub Vítkovice nebo basketbalový klub Nový Jičín.

Za Zátorským zůstala řada zkrachovalých podniků a obrovské dluhy.

Zátorský byl na základě zatykače zadržen letos v červnu v Polsku při návratu ze zahraniční dovolené. Skončil ve vydávací vazbě.

Do České republiky jej eskorta převezla v druhé polovině července. Vzápětí na něj ostravský okresní soud uvalil vazbu.