„Dočkáme se konečně pořádného léta?“ táží se zase milovníci letní pohody, na festival přitom vůbec nehledě.

Jak tedy bude? V podstatě pořád stejně.

„Ve středu budou maximální teploty dosahovat k 26 až 30 stupňům Celsia, ve čtvrtek ještě o dva stupně výš,“ uvedl Petr Drobek z ostravského předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Dodal však, že ačkoliv bude po většinu dne jasno až polojasno, v odpoledních hodinách se mohou vyskytnout přeháňky a bouřky.

V noci na pátek se pak nad regionem přežene studená fronta ze západu, která přinese ochlazení o několik stupňů a větší výskyt oblačnosti. „Proto zřejmě v pátečních ranních či dopoledních hodinách na většině území občasně zaprší a obdobné to bude i v sobotu, kdy bude oblačno s přeháňkami a bouřkami,“ předpověděl Drobek s tím, že jde pouze o orientační údaje, které se mohou ze dne na den změnit.

Rozhodně je to však signál pro potenciální kupce, že i letos by mohly být gumáky ve městě nedostatkovým zbožím.

Ilustrační snímek.
Hudba, nebo hluk? Ne všichni jsou z festivalů nadšeni

Dolní Vítkovice budou přístupné jen pro návštěvníky festivalu  

Jelikož festival Colours of Ostrava využívá pro své účely celý areál Dolních Vítkovic, běžní návštěvníci se do něj v následujících čtyřech festivalových dnech nedostanou. Velký i Malý svět techniky, Bolt Tower a prohlídkové okruhy po areálu tak budou možné pouze pro návštěvníky s platnou vstupenkou na Colours of Ostrava. Omezen bude také průjezd areálem. V klasickém provozu pro veřejnost však bude Hornické muzeum na Laneku. 

Zdravotně handicapovaní na festivalu
Zdravotně handicapovaní návštěvníci festivalu Colours of Ostrava budou i letos moci využívat řadu výhod. Díky projektu Colours bez bariér mají držitelé průkazu ZTP a ZTP/P kromě zvýhodněné ceny vstupenky u ZTP/P doprovod zdarma, dále si mohou objednat zdarma speciálně vyškoleného asistenta, rezervovat bezbariérové ubytování, sledovat festivalové dění ze speciálních bezbariérových tribun či zavolat si BB taxi, což jsou speciálně upravené automobily pro dopravu po Ostravě. (bře)

DPO chystá posilové spoje, na co si dát pozor?  

Na Colours se připravuje i ostravský dopravní podnik, který už tradičně posílí večerní a noční hromadnou dopravu z festivalu. Po celou dobu jeho konání budou noční spoje kapacitně posíleny a v závěru každého dne budou vypravovány i vložené spoje do obvyklých cílových míst, tedy na Hlavní nádraží, Hranečník, Dubinu, do Výškovic a Poruby. 

„Ze zastávky Poruba vozovna pojedou navíc navazující autobusové spoje až na zastávku Opavská,“ informuje DPO návštěvníky festivalu. V provozu bude i speciální noční rychlíkový autobus do stanového městečka v Landek Parku, který bude odjíždět každých 40 minut od vlakového nádraží Ostrava střed.

Připomeňte si Colours of Ostrava 2016:

MOŽNÉ KOMPLIKACE

Oproti běžnému provozu budou všechny projíždějící linky vždy zastavovat i na zastávkách Důl Hlubina, U Hradu a Důl Zárubek. Problém však může nastat během prvního festivalového dne; od začátku minulého týdne probíhá u Vodárny v Nové Vsi směrem do Poruby výluka tramvají kvůli výměně kolejí. A skončí až úderem zítřejší půlnoci. „Za komplikace se omlouváme a děkujeme za trpělivost. Avšak vzhledem ke kulturním akcím a právě probíhajícím výlukám byl tento termín jediný možný,“ vzkázala mluvčí DPO Karolina Rycková.

S ohledem na očekávanou rekordní návštěvnost festivalu, který je poprvé vyprodaný předem, také hrozí přeplnění některých tramvají i v odpoledních hodinách, jako se to stávalo loni. „Pravidelné spoje však jezdí vždy alespoň co deset minut, proto se vyplatí počkat na další. Nasadíme samozřejmě největší tramvaje, nicméně už teď víme, že nápor na naši dopravu to bude extrémní a že se přetíženosti zřejmě nevyhneme,“ doplnil ředitel Daniel Morys.

Nejprve se stížností (doplněním kalhotek) a následně i se zahájením správního řízení (doplněním textu) se majitel striptýzového klubu vypořádal po svém.
Sankce i poetismus: „akce kalhotky“ pokračuje