Rekordy byly překročeny na deset stanicích, kde měření probíhá alespoň dvacet let. Nejtepleji bylo v Ostravě-Porubě, kde meteorologové naměřili 34,2 stupně Celsia, což je o tři stupně více než v roce 2007. Ve Vítkově byl pokořen rekord z roku 1938. Tehdy se teplota zastavila na hodnotě 30,4 stupně, v sobotu to bylo o osm desetin více. Vysokou teplotu hlásila v sobotu i stanice v Mošnově, a to 33,2 stupně. V noci na neděli by na většině území mělo pršet, vyloučeny nejsou bouřky, ojediněle i silné.

V neděli by mělo přijít ochlazení. „Ráno zataženo až oblačno a místy déšť. Během dopoledne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti na polojasno. Odpoledne polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 20 až 23 °C, na horách 13 až 17 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 metrů za sekundu," uvedla Marie Labajová z regionální předpovědního pracoviště Českého hydrometeorolo­gického ústavu v Ostravě.

V pondělí očekáváme jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. V úterý by se teploty mohly vyšplhat až k osmadvaceti stupňům.