„V odpoledních hodinách se v rodinném domě na Jesenicku nepohodli dva muži ve věku jednašedesát a čtyřicet let. Starší z nich, ovlivněný alkoholem, na mladšího zaútočil a způsobil mu jedno bodnořezné zranění,“ informoval mluvčí policie Libor Hejtman.

Mladší z aktérů na následky zranění na místě zemřel. Útočníka policisté krátce po činu zadrželi a umístili do vazby. Policisté sice odmítli upřesnit název obce, podle neoficiálních informací se ale jednalo o Adolfovice, místní část Bělé pod Pradědem.

Incident se týkal rodiny, kterou v obci považují za sociálně slabou. Rodina obývá menší rodinný domek, ve kterém pachatel žil v nájmu. V příbuzenském poměru s domácími prý nebyl. Při společném popíjení alkoholu, které se zvrhlo v hádku, byla přítomna i matka zavražděného. Ta ihned zavolala sanitku.

Oživovací pokusy záchranářů ale již byly marné. Zatýkání pachatele prý nijak dramatické nebylo, po činu totiž zůstal na místě a o útěk se nepokusil.

„Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Jeseníky. Ilustrační foto
Jeseníky: Konec dělení! Jedny hory, jedna propagace