Vše se odehrálo onoho osudného dne ve večerních hodinách v Ostravě-Vítkovicích na ulici U Nádraží. Při cestě domů oslovil nevidomého muže mladík s legendou, že se znají z Havířova.

S jednoznačnou odpovědí, že to bude zřejmě omyl, se však mladík nesmířil a nevidomého muže sledoval. To se však slepému muži nelíbilo, znejistil a tak mezi oběma došlo ke slovní rozepři.

Ilustrační foto.
Další pád z výšky. Muž v Ostravě spadl z okna

Vzhledem ke svému handicapu si chtěl přivolat pomoc, vyndal z ledvinky mobilní telefon, ale během vteřiny z jeho ruky zmizel. „Pachatel zřejmě využil slabiny poškozeného a telefon z ruky vytrhnul. Poškozený muž začal volat o pomoc, tu mu poskytly dvě přítomné ženy, které přiběhly a nechaly ho zavolat své přítelkyni a celou událost společně oznámili na linku 158,“ informovala policejní komisařka Eva Michalíková.

Český reprezentant v alpském lyžování Michał Staszowski se vedle a studia závodění věnuje stříhání ovcí.
V zimě na sjezdovkách, na jaře v ovčíně. Reprezentant v lyžování stříhá ovce

Od doby oznámení policisté z Vítkovic začali intenzivně pátrat po neznámém muži, který mobil odcizil, a jejich kroky nakonec vedly k 22letému muži z Ostravy, jehož brzy chytili a vyslechli.

Po doznání mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Zloděj do výslechu uvedl, že mobilní telefon prodal náhodnému muži a hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky.

Podstatnější ale je, že nevidomý se bez svého speciálního mobilu velmi těžko obejde, policisté proto žádájí veřejnost, případně samotného muže, který onen mobil značky Samsung zakoupil, aby ho odevzdal na nejbližší policejní služebnu. Jedná se o speciální telefon pro nevidomé lidi, ve kterém je nainstalovaný speciální software.