Všechna sportoviště jela i poslední víkend naplno a návštěvníci soutěžili o poslední medaile a diplomy. Teploty pod deseti stupni pod nulou možná nechaly některé váhavé sportovce doma, přesto se všude opět stály fronty.

Poslední únorový víkend byl nabitý hlavně hokejovými zážitky. Přenosy zápasů českých hokejistů. Semifinále i boj o bronz sledovaly na venkovní obrazovce i na multimediální kostce v Ostravar Aréně stovky lidí.

I když čeští hokejisté nakonec získali symbolickou bramborou medaili, diváci fandili až do posledních sekund.

Olympijský festival v Ostravě, 23. února 2018. Sledování hokejového zápasu Česko-Rusko.
Stovky lidí v Ostravar Aréně sledovaly marný boj o „druhé Nagano“

Při sobotním přímém přenosu slavnostního medailového ceremoniálu se oči většiny návštěvníků upíraly na „zlatý“ obličej Ester Ledecké, která se stala hlavním fenoménem letošní olympiády i optikou velkých zahraničních médií.

Olympijský festival u Ostravar arény.Medailový ceremoniál Ester Ledecké
V Ostravě se zastavil svět. Ledecká převzala druhé zlato!

OSOBNOSTI MEZI LIDMI

Program festivalu přilákal také bezpočet známých sportovních osobností, například skokana na lyžích Jakuba Jandu, hokejistu Davida Moravce, akrobatického lyžaře Aleše Valentu nebo třeba letošní olympijský krasobruslařský Annu Duškovou a Martina Bidaře.

S některými z nich se lidé mohli setkat a vyfotit i ve stánku Deníku.

Všechny snímky z fotokoutku Deníku najdete na naší facebookové stránce:
- zde (jednotlivá alba jsou označena podle dní)

Raškovka, čepice vyrobená k poctě padesátého výročí zlaté olympijské medaile českého skokana na lyžích Jiřího Rašky, se pro Čechy stala symbolem letošní olympiády a rychle mizela z pultů obchodů i na Olympijském festivalu.

„Raška skákal výborně, ale měli jsme tenkrát i další výborné skokany,“ zavzpomínal návštěvník ostravského festivalu Antonín Majer.

Olympijský festival u Ostravar arény, čepice Raškovka
Raškovka, hitovka olympiády, je v Ostravě vyprodaná

„NARVANÁ“ SPORTOVIŠTĚ

Poslední víkend mohli čtenáři Deníku hlasovat na webu o nejlepší sportoviště u Ostravar Arény. Mezi tři nejoblíbenější sporty patřilo bruslení ve venkovním koridoru i v hale, biatlon včetně střelby laserovými zbraněmi a curling.

Olympijský festival v Ostravě. Ilustrační foto.
ANKETA: Vyberte nejlepší sportoviště Olympijského festivalu v Ostravě

Na vítkovickém ledě se navíc představila řada sportovců z několika sportovních disciplín. Své místo v programu dostali i sledge hokejisté. Představili tak sport, ve kterém budou čeští sportovci usilovat o medaile na brzkých paralympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

Olympijský festival v Ostravě, 25. února 2018 - stotisící návštěvník.
Olympijský festival v Ostravě v neděli oslavil jubileum!

Naplno běžel po celou dobu akce i stánek Deníku, kde si zájemci mohli vyzvednout čerstvé noviny, vyfotit si vlastní titulní stranu na památku nebo se na chvíli ohřát u kávy i čaje. Část redakce Deníku pracovala po celou dobu festivalu přímo ze stánku na místě.

Markéta Sulková

Všechny články o dění v areálu Olympijského festivalu v Ostravě najdete den po dni zde

Atmosféru posledních dnů si můžete připomenout také na snímcích Štěpánky Parvové a Markéty Krajhanzlové, budoucích fotografek a studentek Střední školy služeb a podnikání v Ostravě-Porubě:

Mrazivé počasí v Ostravě (-9°C) 26. února 2018 v Ostravě.
Mladík v Ostravě vyrazil dnes ven v kraťasech. A jak snášíte mrazivé dny vy?