Primárně bude vůz zajišťovat sportovní přenosy v rámci celé Moravy a Slezska, tedy od Třince až po Mikulov. V úterý se mohli z novinky těšit diváci během přímého přenosu hokejového utkání extraligy mezi Třincem a Karlovými Vary.

Pro ostravské studio České televize je vlastní HD přenosový vůz další výrazný milník v jeho historii. Vždy byl vnímán jako vlajková loď studia.

„Technologicky jsme se výrazně posunuli vpřed a můžu směle říct, jsme konečně v 21. století. Historicky v Ostravě vždy pracovali na přenosových vozech vysoce kvalifikovaní technici, nyní mají i adekvátní zařízení pro svou bezvadně odváděnou práci,“ řekl vedoucí technik Aleš Novotný.

Využití přenosového vozu už je předběžně naplánováno. Jsou dané pevné termíny pro volejbalová a fotbalová utkání v Olomouci a v Ostravě, každoroční ostravský běžkařský závod City Cross, v dubnu pro změnu koncert v Brně, letní Colours of Ostrava, MS sledge hokeje, půlmaratón v Karlových Varech a Olomouci i pro záznam z MHF Janáčkův máj.

"Vrcholem bude přenos ze Zlaté tretry v Ostravě a to ještě vůbec nezmiňuji neplánované, ale jisté akce jako jsou zápasy play-off v hokeji, kdy jsme obvykle už semifinále a finále vysílat nemohli právě kvůli nízkému rozlišení obrazového signálu," dodává Aleš Novotný.

Indonéský ostrov Bali.
Hvězdy showbyznysu už jsou na Bali. Kam vyrazíte v létě vy?