„Ano, je to tak, policie případ uzavřela," potvrdil Deníku konec šetření případu právní zástupce podezřelého Zbyněk Vašinka. 

Jak dodal, podezření se neprokázalo. Výpovědi žalující strany byly navíc údajně protichůdné. 

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková na dotaz redakce sdělila, že kriminalisté případ prozatím odložili. „Více informací k věci nebudeme sdělovat,“ uvedla.

V karvinské katolické farnosti působí nový farář Martin Šmíd.
Karviná má nového faráře. Údajný mravnostní delikt jiného duchovního se šetří

Oznámení o údajném spáchání zločinu podal na policii 14. června sám údajně poškozený, dvacetiletý muž, který tvrdil, že ke zločinu došlo od den dříve na oslavě narozenin, kde se kromě jiného konzumoval alkohol.

Lidé, kteří dotyčného duchovního znají, byli tehdy touto informací zaskočeni. Vlastní šetření zahájilo také ostravské-opavské biskupství, ovšem k případu se do ukončení policejního vyšetřování nevyjadřovalo.

Farář v té době narychlo opustil Karvinou

Domněnkám o možném spáchání deliktu se sexuálním podtextem nahrál v době, kdy k němu mělo dojít, náhlý odchod kněze z karvinské farnosti.

Ilustrační foto. Pohled na karvinský kostel Povýšení sv. kříže.
Karvinský farář rezignoval. Policie šetří mravnostní delikt

Na informační vývěsce u vstupu do fryštátského kostela se tehdy objevilo prohlášení, ve kterém stálo: „Vzhledem k dlouhodobě trvající osobní krizi a s tím souvisejícím nárůstem problémů se náš dosavadní farář …. rozhodl rezignovat na farářský úřad a kněžství. Jeho rozhodnutí není jakýmkoli způsobem zapříčiněno žádným osobním vztahem, vyplývá jen a pouze z jeho vnitřního rozpoložení. Všem děkuje za veškeré prokázané dobro a pokud někomu jakýmkoli způsobem ublížil, prosí za odpuštění.“

Dotyčný duchovní po události rezignoval na kněžskou službu. Do Polska, odkud pochází, se však natrvalo nevrátil. Redakce se jej pokoušela kontaktovat s žádostí o komentář k celé záležitosti. Nikdo však nezvedal telefon.