Situace by se měla na některých místech v tuzemsku podle předpovědi meteorologů výrazně zlepšit během dneška a zítřka. Na některých místech východních Krkonoš, Jeseníků a Beskyd může napadnout až kolem 40 centimetrů nového sněhu.

Aktuální snímky z webkamer ČHMÚ:

Lysá hora - snímek z webové kamy ČHMÚ, 27. prosince 2019.Zdroj: Portal.chmi.cz

Lysá hora - snímek z webové kamy ČHMÚ, 27. prosince 2019.Zdroj: Portal.chmi.cz

"Sníh bude prachový a v kombinaci s mírným až čerstvým větrem se budou vytvářet sněhové jazyky, v exponovaných polohách i závěje. Je proto na místě sledovat aktuální vývoj počasí, předpovědi a při pohybu v horách se řídit doporučeními Horské služby. Kromě nového sněhu očekáváme i ochlazení umožňující technické zasněžovaní a vylepšení podmínek na sjezdovkách, které byly dosud v provozu jen v omezené míře," uvedli pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu.

Ilustrační foto
Vánoce na sněhu? Aspoň na Lysé hoře ano
Slunečné počasí, zimní slunce, vodní hladina, voda, jezero, rybník, příroda - ilustrační foto
Vánoc na sněhu se zřejmě nedočkáme. Bude teplo a déšť

V Beskydech byl po Vánocích částečně obnoven provoz ve ski areálu Bílá, jezdí se na lanovce a v dětském lyžařském parku. V dalších střediscích na Frýdecko-Místecku a Třinecku se zatím nelyžuje.

V pátek se sněžení přesouvá i do nižších poloh, což způsobuje komplikace na silnicích. Od pátečního rána je uzavřena silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou, a to pro nákladní vozidla nad dvanáct tun. Důvodem je zhoršená sjízdnost vozovky, na kopcovité cestě mívají náklaďáky v zimě pravidelně problémy.

SKI brífink k policejním lyžařským hlídkám, 16. prosince 2019 na Starých Hamrech.
Sjezdovky v Beskydech budou hlídat policisté na lyžích. A to 24 hodin denně!