Střet byl nahlášen krajskému operačnímu středisku záchranné služby po sedmé hodině. Operátoři na místo nehody vyslali pozemní posádky ZZS ze základen v Jablunkově a Třinci, z Ostravy pak na místo vrtulník letecké záchranné služby.

„Záchranáři již nemohli pomoci cestujícímu z osobního vozidla, který utrpěl poranění neslučitelná se životem a podlehl jim bezprostředně po havárii. Ošetřovali pět dalších účastníků, mužů ve věkovém rozpětí osmadvacet až čtyřiapadesát let,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že všichni byli při vědomí a utrpěli středně závažná poranění – ve dvou případech páteře, dále pak hlavy, hrudníku a dolní končetiny.

Vizualizace nového Centra olympijské přípravy v Bystřici.
Vznikne v Bystřici nové centrum pro pětibojaře?

„Jeden ze zraněných byl transportován vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice, ostatní čtyři na chirurgickou ambulanci nemocnice Třinec,“ doplnil Lukáš Humpl.

Přesnou příčinu a okolnosti tragické kolize má odhalit vyšetřování. Vytížená dopravní tepna, která tvoří jednu z hlavních spojnic se Slovenskem, byla několik hodin uzavřena.

Hasiči zde také čistili větší únik oleje na silnici pomocí nasákavého sorbentu a kvůli zprůjezdnění silnice museli odtahovat pomocí speciální techniky z Ostravy havarovaný kamion, vezoucí několik osobních automobilů.

Třinečtí Oceláři si v atraktivním duelu poradili s Hradcem 4:0.
To byla produktivita! Třinec vynuloval Hradec

Zasahovaly zde dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic Třinec a Ostrava-Zábřeh, odkud dorazil vyprošťovací speciál MB Actros Bizon a kontejnerová mobilní dílna. Na místě byly také dvě jednotky dobrovolných hasičů, a to Mosty u Jablunkova a Jablunkov.

"Hasiči také vyprošťovali pomocí speciálu Bizon havarovaný kamion, který nadvakrát odtáhli na odstavnou plochu mimo silnici," doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.