Muž pod falešným profilem oslovil prostřednictvím sociální sítě Facebook nezletilou dívku z Jesenicka. Chtěl s ní navázat sexuální kontakt, i když mu sdělila svůj skutečný věk a o komunikaci s ním neměla zájem. Na to však pachatel vůbec nedbal a dokonce ji přesvědčoval k osobní schůzce.

Naštěstí si dívka toto jednání nenechala pro sebe a do případu vložili kriminalisté.

"Podařilo se jim zjistit, že se jedná o osmatřicetiletého muže trestně stíhaného pro další mravnostní jednání. Dokonce byly jeho praktiky zachyceny během natáčení filmu V síti," sdělila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Rozhledna Lázek v Zábřežské vrchovině - nádvoří u Reichlovy chaty.
Historická rozhledna Lázek opět žije. Takto vypadá po opravě

Muže policisté zadrželi a po rozhodnutí odvolacího soudu v Praze byl převezen do Jeseníku. Zde si vyslechl obvinění z přečinů ohrožování výchovy dítěte a navazování nedovolených kontaktů s dítětem.

Osmatřicetiletý muž se nyní na svobodě nepohybuje. Soud akceptoval návrh státního zástupce na jeho vzetí do vazby, protože by mohl v trestné činnosti pokračovat.

"Všem rodičům nezletilých dětí doporučujeme, aby více kontrolovali komunikaci svých dětí na sociálních sítích. Jde zejména o jejich bezpečí," dodala mluvčí Neubauerová.

Bratrušovské koupaliště v Šumperku
Do bratrušovského koupaliště musí jít miliony. Jinak nepřežije