Moravskoslezská policie přišla s dalším zajímavým uměleckým počinem, který reaguje na současný fenomén antistresové omalovánky pro dospělé. Ochránci zákona připravili omalovánky s policejní tematikou.

„Příznivci tohoto způsobu relaxačních aktivit naleznou unikátní kresby v publikaci moravskoslezské policie. Pravděpodobně první policejní antistresové omalovánky mohou sloužit nejen k relaxaci a zábavě dospělých," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že omalovánky obsahují i informace o preventivních projektech a důležité kontakty.

Autorkou Policejních antistresových omalovánek je Šárka Nogová, která ilustrovala i velmi oblíbenou knihu Policejní pohádky. „Tato kniha moravskoslezské policie je aktuálně distribuována z Moravskoslezského kraje na další krajská ředitelství. Bude dostupná v novém školním roce pro školy a školky na celém území republiky. K dispozici je již nyní ve Zlínském, Olomouckém a Jihomoravském kraji. Kniha byla pořízena v nákladu 14 500 kusů," doplnila Holčáková. Zda Policejní antistresové omalovánky budou stejně úspěšné, ukáže čas.

„Zvolená grafická forma může být zcela výjimečným zdrojem informací pro pedagogy, pracovníky zajišťující preventivní akce pro seniory, ale i pro další dospělou veřejnost" doplnila Holčáková.

V první části omalovánek jsou připomenuty různé preventivní projekty moravskoslezské policie. „Podobu omalovánek pro dospělé tak například dostal projekt informující o rizicích spojených s užíváním omamných a psychotropních látek s názvem Bereš? Zemřeš! Grafické zpracování získaly i projekty Řídím bez opice určený řidičům, Kdo s koho zaměřený na majetkovou trestnou činnost i Policejní pohádky," doplnila Holčáková s tím, že zajímavá je i druhá část antistresových omalovánek. V ní kreslíři mimo jiné naleznou obrázky s kynologickou, dopravní či kriminalistickou tematikou.

Zájemci o omalovánky se mohou obrátit na moravskoslezskou policii.